De zes vragen aan... Nancy Dijkstra-Zandbergen | Uitgeester
Nancy Dijkstra-Zandbergen verrast met haar afbeelding op de reclamezuil.
Nancy Dijkstra-Zandbergen verrast met haar afbeelding op de reclamezuil. (Foto: aangeleverd)

De zes vragen aan... Nancy Dijkstra-Zandbergen

 1. 1. Waar ben je geboren?.
  Ik ben geboren in IJmuiden, achter het Zeeweg Ziekenhuis waar ik vaak geweest ben als kind omdat ik nogal eens wat brak of omdat ik viel en een gat in mijn hoofd had. Ik was daar kind aan huis, soms tot wanhoop van mijn ouders.

 2. 2. Wat wilde je worden als kind?
  Ik wilde heel lang ballerina worden, maar ik had mijn lichaamsbouw niet mee. Toen verloskundige, dat leek me fantastisch. Meehelpen om nieuw leven op de aarde te zetten.

 3. 3. Welk maatschappelijk probleem raakt je?
  Met het werk in het Sociaal Wijkteam in Haarlem kom ik veel problemen tegen, vooral op financieel gebied. De woningnood die schrijnend wordt. Wachtlijsten in de jeugdzorg. Wat me op dit moment raakt is dat er te weinig wordt omgekeken naar de jeugd. Er zijn lange wachtlijsten voor ongeveer alles, huizen zijn niet te betalen, ze hebben een torenhoge studieschuld. En in deze coronatijd is er weinig te doen voor ze. Mijn dochter heeft al sinds maart bijna alleen maar online les op de universiteit. Mijn zoon, een fanatieke rugbyer bij de Castricumse Rugby Club, kan zijn energie niet meer in zijn sport kwijt. Ik zou willen dat er snel een vaccin komt, zodat het ‘nieuwe normaal’ snel het oude normaal kan worden.

 4. 4. Wat zoek je op reis?
  Uitdaging. Ik ontspan het best met inspanning. We hebben met ons gezin vaak gekampeerd. Heerlijk in een tent, en met een wc-rol onder je arm naar het toilethok. De mooiste herinneringen hebben we aan de twee keer dat we zijn gaan kanoën in Zweden. We kregen een tent, kookgerei en een schep mee. De schep was het toilet. Het is daar zo mooi en de meren zijn zo groot. In Zweden mag je ook in het wild kamperen. Dat was gaaf, ’s avonds van houtblokken een vuurtje stoken en de volgende dag weer verder kanoën. De kinderen gaan nu niet meer mee op vakantie, dus dit jaar zijn we lekker op fietsvakantie geweest door de Nederlandse natuur.

 5. 5. Wat is voor jou de mooiste plek in Uitgeest?
  Het Regthuysplein, omdat Sinterklaas daar altijd binnenkomt om te zwaaien; magisch. Ook heb ik mooie herinneringen aan De Zwaan, daar hebben we als gezin ons eigen theaterstuk ‘Dag Koningin’ gespeeld. Daar ben ik trots op. Met Bart, Iris en Max (en Sevvie, de hond) Eigenlijk is dat mijn mooiste plek. Maakt niet uit waar we zijn.

 6. 6. De vraag van Tineke Jonkman (Theater Poppekus):
  “Jij bent een enorme duizendpoot. Je hebt een carrièreswitch gemaakt en werkt vier pittige dagen in een sociaal wijkteam. Je bent zangeres, hebt een druk gezin, ouders waar je steeds meer voor moet zorgen en daarnaast speel je ook af en toe nog voor Theater Poppekus. Hoe hou jij al die ballen in de lucht?”
  Ik heb vroeger op de circusschool gezeten. Nee, zonder gekheid: dingen komen op je pad. Dingen die moeten en dingen waar je voor kiest. Ik heb gelukkig een behoorlijke dosis energie. Ik krijg veel energie van het blij maken van mensen. De dingen die op mijn pad komen doe ik met veel overtuiging en enthousiasme.
Ik geef de vragen door aan Esther Leuvenstein en Wimjan van Velsen, buren uit de wijk. Mijn vraag is:
“Hoe zorgen jullie ervoor, in deze ingewikkelde tijd, dat jullie bedrijven blijven draaien?”

Meer berichten