<p>Draag uw steentje bij aan de energietransitie</p>

Draag uw steentje bij aan de energietransitie

(Foto: stockfoto)

Help klimaatverandering tegen te gaan


UITGEEST- Om klimaatverandering tegen te gaan willen we in Nederland in 2030 bijna de helft minder broeikasgassen uitstoten dan we in 1990 deden en meer duurzame energie opwekken (49% minder CO2 uitstoot); dit wordt de energietransitie genoemd.

In de energietransitie heeft de gemeente een belangrijke rol, de regierol. Er gebeurt al veel. Op de achtergrond, maar ook door inwonersavonden die reeds zijn georganiseerd.

Omdat de tijden zijn veranderd door de uitbraak van het Coronavirus, biedt de gemeente ook de mogelijkheid om online te reageren op verschillende onderwerpen. Dit kan eenvoudigweg door kort op stellingen te reageren of het invullen van een vragenformulier.

In deze link naar de gemeentepagina vindt u in het menu aan de linkerkant de verschillende thema’s waarop u een reactie kunt achterlaten. Dat helpt ons verder in de besluitvorming richting de toekomst. Een toekomst die er heel anders uit gaat zien. Die uitdaging gaan wij graag samen met u aan. Ook is er een inwonerspanel in het leven geroepen: als u daar onderdeel van wilt uitmaken klik dan ook even door naar de pagina van gemeente Uitgeest.

Meer berichten