De nieuwe rolcontainers komen eraan!
De nieuwe rolcontainers komen eraan! (Foto: Robert Jan Cornelisse)

We gaan aan de bak!

UITGEEST - Deze week is de gemeente Uitgeest gestart met het uitdelen van de nieuwe rolcontainers. Een grote logistieke operatie. De inwoners van de hoogbouw moeten nog even wachten. De pmd-zakken kunnen tot 23 november aan de lantaarnpaal worden gehangen. Voor nu de belangrijkste feiten wederom op een rij.

Van oud naar nieuw
Er zit een paar dagen tijd tussen het krijgen van de nieuwe containers en het inleveren van de oude. Om de oude containers op te halen, moeten ze leeg zijn. En dat betekent dat we eerst nog de ophaalronde van het restafval en gft achter de rug moeten hebben, zodat de containers leeg zijn.

Zorgt u er alstublieft voor dat u de oude containers leeg aanbiedt. De oude containers worden niet opgehaald met een huisvuilwagen. De containers kunnen op het ophaalmoment dus niet geleegd worden.

Uw oude containers worden altijd opgehaald
In uw brief staat een datum waarop de oude containers worden opgehaald. Soms duurt een route iets langer dan gepland en redden de medewerkers het niet om die dag alle containers op te halen. Laat uw containers dan aan de weg staan. Ze worden dan een dag (uiterlijk 2 dagen) later opgehaald.

Pmd
U kunt uw nieuwe pmd-container vanaf 23 november aan de weg zetten. Tot die tijd gebruikt u de oranje of andere transparante pmd-zakken en hangt die aan de lantaarnpaal. De nieuwe ophaalfrequentie (1x per 3 weken) start ook pas vanaf 23 november. Eerder lukt niet vanwege logistieke redenen. U vindt het nieuwe ophaalschema op www.mijnafvalwijzer.nl of de Mijn Afvalwijzerapp.

Hoogbouw 
Als u in hoogbouw woont krijgt u later een brief van de gemeente met wat er voor u gaat veranderen. De meesten van u hebben nu een pasje voor een ondergrondse restafvalcontainer en dat blijft in de meeste gevallen ook zo. Heeft u nu een gft-container en wilt u die blijven gebruiken? Dat kan. In de brief staat hoe u een gft-container kunt aanvragen.

Wilt u meer weten over afval scheiden, waarom we minder restafval moeten krijgen en wat dat te maken heeft met de klimaatdoelstellingen voor 2050, kijk dan op www.opreisnaar2050.nl

Meer berichten