Foto:

Veiligheidscampagne politie

UITGEEST - Afgelopen weken werd de landelijke veiligheidscampagne MONO uitgevoerd. Naast een publiekscampagne was het de politie die verscherpt toezicht hield op de wegen.

En terecht, want achter het stuur bellen, lezen of schrijven van berichtjes op je smartphone vergroot het risico op een ongeval met minstens 25 keer en leidt jaarlijks tot tientallen doden en honderden gewonden in het verkeer. Gelukkig is er een simpele oplossing: je mobiel op stil zetten. Zo raak je niet afgeleid door telefoongeluiden. En kun je je beter concentreren op de weg. Dat is niet alleen veiliger voor jezelf, maar ook voor anderen.

Forse boetes
Tijdens het autorijden en fietsen is het niet toegestaan om met je mobiele telefoon in de hand te bellen, sms'en, appen of je muziekspeler te bedienen. Wanneer je dat wel doet, ben je namelijk niet met je aandacht bij het verkeer. Ook kun je een dan boete krijgen: € 95 voor fietsers en € 240 voor automobilisten. Deze bedragen zijn exclusief administratiekosten. Dus wees gewaarschuwd!

Fietsverlichting
De donkere dagen komen er weer aan. Heb jij jouw fietsverlichting op orde? Je maakt hiermee minder kans op ongelukken en voorkomt een boete. Zorg dus dat je zichtbaar bent op de fiets. Voorop een wit/geel lampje en achter een rood lampje.

Meer berichten