Afbeelding
Foto: Pixabay

Castricum maakt ruimte voor spoedzoekers, geen 80 maar 24 flexwoningen

Algemeen

CASTRICUM - Geen 80, maar slechts 24 containerwoningen aan de Castricummer Werf in Castricum. Dat is het voorstel van het college van burgemeester en wethouders aan de Castricumse gemeenteraad. Voor de eerdere tientallen geplande flexwoningen bleek bij inwoners onvoldoende draagvlak. “Het nieuwe voorstel is geheel in lijn met de wensen van bewoners.” 

De flexwoningen zijn bedoeld voor spoedzoekers, zoals: starters, jonge gezinnen, alleenstaande ouders en statushouders. Een derde van de containerwoningen wordt beschikbaar gesteld voor vluchtelingen met een verblijfsstatus.

“De gesprekken tussen de gemeente en het bewonerscomité gaan de goede kant op”, laat Eric Baars, woordvoerder Gemeente Castricum weten. “We hebben geluisterd naar de wensen van inwoners en zijn aan deze wensen tegemoet gekomen. Beide partijen staan achter dit nieuwe voorstel.”

Gemeenteraad

Voor de plannen in gang gezet kunnen worden, moet het voorstel eerst nog worden goedgekeurd door de gemeenteraad. Tijdens de commissievergadering aanstaande donderdag zal daar een besluit over worden genomen.

Met het nieuwe voorstel is de achterstand bij het huisvesten van statushouders binnen de gemeente in ieder geval niet opgelost. Castricum heeft de urgentie voor statushouders bij de toewijzing van sociale woningen afgeschaft.

Provincie

Nu de gemeente slechts acht containers voor statushouders beschikbaar stelt, voldoet de gemeente nog altijd niet aan de wens van de provincie om 25 statushouders te huisvesten. Daar werd Castricum al eerder door de provincie op de vingers getikt. 

De containers komen te staan op de Castricummer Werf in Castricum. Binnen de gemeente wordt er nog altijd druk gezocht naar andere mogelijke locaties.

Behoefteonderzoek

In Akersloot gaat een onafhankelijk bureau onderzoeken hoe hoog de nood aan tijdelijke woningen werkelijk is. “Inmiddels hebben er diverse productieve en constructieve besprekingen plaatsgevonden met de gevormde werkgroep Tijdelijke Wooneenheden Akersloot en is er keuze gemaakt voor een onafhankelijk onderzoeksbureau, die binnen afzienbare tijd het behoefteonderzoek zal uitvoeren”, laat Ton Olgers van de Belangengroep Flexwoningen Akersloot weten.

Bron: NHnieuws

Afbeelding
Vaten met onbekende stof gedumpt op Busch en Dam 3 uur geleden
De Karel passeerde zondag 21 april station Uitgeest.
Icoon op spoor Uitgeest 23 uur geleden
Varend door het Ilperveld.
Broedende weidevogels en voorjaarsbloemen in het Ilperveld gisteren
Voedselbank.
Met spoed gezocht: twee vrijwilligers gezocht voor de Voedselbank 22 apr, 09:00 1
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 20:00
Afbeelding
Abonnement voor het nieuwe zwemseizoen? Nu in de voorverkoop! 21 apr, 16:00
Seizoenswandeling tussen Akersloot en Uitgeest.
Seizoenswandeling Noord-Hollandpad "maakt zaken zichtbaar en bespreekbaar" 21 apr, 12:00
Gepassioneerd vertelt Arie Zonjee over (de geschiedenis) van zijn Stokkenfabriek op de Meldijk.
S.U.S.-excursie naar de stokkenfabriek:"Een bijzonder uitstapje door het erfgoed van ambacht" 21 apr, 10:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 19:00
Omslag 'Van huisarts toen naar huisarts nu'
Boek Dirk Jan van Wijk uitverkocht 20 apr, 12:00
Stolpersteine / Struikelstenen worden ook in Uitgeest geplaatst.
Plaatsing 'stolpersteine' (struikelstenen) in Uitgeest 20 apr, 10:00
Dylan Starreveld.
Oproep:Help Dylan zijn doelen te realiseren 19 apr, 16:00
Digitale krant