<p>Gerrit Idema spreekt de vakbondsleden toe</p>

Gerrit Idema spreekt de vakbondsleden toe

(Foto: Leo Tillmans)

Geen kerstpakket voor personeel Tata Steel

IJMUIDEN - Net als vorig jaar zal ook dit jaar het personeel van Tata Steel geen kerstpakket ontvangen, zo bleek uit een interne mededeling van Hans van den Berg, sitedirecteur van Tata Steel. “Dit raakt de mensen enorm”, zegt personeelsvertegenwoordiger Gerrit Idema. 

De reden waarom het personeel ook dit jaar geen kerstpakket zal krijgen, is omdat Tata Steel in zwaar weer verkeert en dat ze iedere dubbeltje moet omdraaien om te kunnen blijven investeren in onze toekomst, zo staat te lezen in de memo van Van den Berg die het personeel ontving en die in handen kwam van mediapartner NHnieuws.

Waardering 

Uitgeester Gerrit Idema, tevens lid van de Centrale Ondernemings Raad van Tata Steel zegt dat ondanks het feit dat het gezien de situatie niet als een verrassing komt, het opnieuw uitblijven van het kerstpakket toch uitermate jammer is.

“Het wordt echt gezien als een teken van waardering. Het feit dat de financiële situatie bij Tata Steel problematisch is, wil niet zeggen dat het personeel minder hard heeft gewerkt. Gezien de huidige situatie, ook door corona, zou juist waardering in de vorm van een kerstpakket een mooi gebaar zijn geweest.” 

Een kleine troost is de halve procent die elke werknemer van Tata Steel deze maand eenmalig krijgt uitgekeerd, conform de cao-afspraken. “Dat komt neer op 280 euro per persoon”, aldus Idema. “Dan beschouwen we dat dan maar als een vervroegd kerstcadeautje.”

Begin dit jaar begeleidde Uitgeester Gerrit Idema de acties van het personeel van Tata Steel Europa toen zij in november 2019 te horen kregen dat er in 1.600 banen op de tocht stonden in IJmuiden. Met succes, het massa ontslag werd afgewend.

Meer berichten