Kans op gratis puzzel bij de milieustraat

UITGEEST - Gemeente Uitgeest doet mee aan de Nationale Recycleweek (12-18 oktober). Snelle inleveraars van afgedankte apparaten en lampen (e-waste) ontvangen bij de gemeentelijke milieustraat een gratis Wecycle Recycle puzzel (500 stukjes). Wees er snel bij want op = op!

Toch nog een tweede leven voor je apparaat? Denk dan aan de kringloopwinkel. Op deze site staan nog meer mogelijkheden om je apparaat een tweede leven te geven of toch in te leveren voor recycling.

Samenwerking
De gemeente werkt al jaren samen met Wecycle. Inwoners kunnen er daarom zeker van zijn dat alle oude elektrische apparaten en energiezuinige lampen die ze inleveren op de milieustraat, optimaal worden gerecycled via Wecycle. Door recycling van e-waste blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden. Bekijk de recyclefilmpjes hier.

Over Wecycle
Wecycle voert de regie over de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen, kortweg e-waste. In 2019 hebben wij 116,2 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 95 procent. Hiermee is een CO2-uitstoot vermeden van 382 miljoen kilo.

Kijk voor meer informatie op deze website.

Meer berichten