<p>Nieuwe lampen in een oud jasje</p>

Nieuwe lampen in een oud jasje

(Foto: Jorrit Lousberg/Vattenval)

Vattenval en Signify voorzien kringloopwinkels van zo'n 47.000 LED-lampen

UITGEEST - Wie op 10 oktober een gebruikte armatuur koopt bij de kringloopwinkels met het keurmerk 100% Kringloop krijgt daar een nieuwe LED-lamp bij.

UITGEEST - Wie op 10 oktober een gebruikte armatuur koopt bij de kringloopwinkels met het keurmerk 100% Kringloop krijgt daar een nieuwe LED-lamp bij.

Vrijwilligers van Vattenfall en Signify, het voormalige Philips Lighting, hebben op de jaarlijkse Dag van de Duurzaamheid op 9 oktober alle aangeboden lampen in deze winkels kosteloos vervangen door energiezuinige Philips LED-verlichting. Ook maakt één van de 215 vestigingen, waaronder Noppes in Uitgeest, kans op een duurzame make-over.

Deze actie is de kick-off van een nieuwe samenwerking tussen Vattenfall en Signify, om de voordelen van energiezuinige LED-verlichting bij een groot publiek onder de aandacht te brengen. Onderzoek laat namelijk zien dat slechts 23% van de lampen die mensen in huis hebben LED-verlichting is. Het merendeel van de lampen in huis is nog halogeen, spaarlamp of zelfs een gloeilamp. Het overstappen op LED kan gemiddeld 90 kg CO2 uitstoot per jaar per huishouden schelen én zo’n 10 euro besparing op energiekosten per lamp. Met deze actie stimuleren Vattenfall, Signify en 100% Kringloop duurzaam hergebruik en maken ze energiebesparing betaalbaar. Meer informatie is hier te vinden: www.vattenfall.nl/kringloop. De actie loopt zolang de voorraad strekt.

Meer berichten