Stan Vrouwe (links) en Max Dekker
Stan Vrouwe (links) en Max Dekker Foto: aangeleverd

FC Uitgeest thuiswedstrijden tegen AGB en LSVV

Algemeen

UITGEEST - FC Uitgeest boekt “eclatante” zege op LSVV. Mooi woord is dat “eclatant”. In de Dikke van Dale omschreven als “schitterend” of “daverend”. Vaak gebruikt om uiting te geven aan een overwinning die meer dan verdiend is. Zo ook zondag in de wedstrijd van FC Uitgeest. Met een “daverende“ 5-2 overwinning werden de gasten terug gestuurd naar de Noord-Hollandse kleigronden.

Daarmee maakt FC Uitgeest met twee overwinningen (afgelopen donderdag werd met 2-1 gewonnen tegen AGB. Zie ander verslag) in een week de valse start tegen Hillegom goed. Belangrijker was echter dat de spelers steeds beter in de gaten krijgen hoe ze uitvoering moeten geven aan de wens van de trainers, René van Marbergen en Hilmar de Groot om “verzorgd en aanvallend voetbal” te spelen. Daarbij helpt dat FC Uitgeest in de breedte een hele sterke indruk maakt. De concurrentie op verschillende posities is groot terwijl een andere personele invulling niet betekent dat er ineens anders gevoetbald gaat worden. De FC lijkt er wat dat betreft goed voor te staan.

FC Uitgeest moest het afgelopen zondag doen zonder de geschorste Rens Brouwer die op de linksbackplaats vandaag doeltreffend werd vervangen door Mats Idema waardoor Daan Hamaker in het centrum van de verdediging mocht plaats nemen. Op doel had dit keer Sem Bleeker plaatsgenomen.

FC Uitgeest begon overtuigend aan de wedstrijd. Ondanks de harde, schuin over het veld staande harde zuidwestenwind, pakte de thuisploeg met “verzorgd” voetbal het initiatief. De beloning volgde in de 16e minuut. Een fraaie interceptie op het middenveld van de zich verassend sterk ontwikkelende Thijs van Eerden, bracht de bal bij Max Dekker die Kick Smit bediende tegen wiens schot keeper den Iseger niet bestand bleek. 1-0. In de 20e minuut was het wederom raak. Weer was een onderschepping van Thijs van Eerden zeer effectief want via Mike Olgers kwam de bal bij Max Dekker die fraai scoorde. 2-0. Toch kwam het zeker niet onverdienstelijk spelende LSVV terug in de wedstrijd. Een kopbal van Groenveld in de 34e minuut was Sem Bleeker te machtig. 2-1

Overigens dacht FCU vlak voor rust nog weer op voorsprong te komen maar de goal van Olgers werd wegens buitenspel afgekeurd. Vlak na rust, in de 49e minuut, was het zomaar uit het niets LSVV dat op gelijke hoogte kwam. Een voorzet zeilde met de wind mee over Tim uit den Boogaard heen waarna Merk er 2-2- van maakte. Daarmee was het ook wel gedaan met LSVV. FCU nam het heft weer geheel in handen. Via Daan Hamaker in de 53e minuut werd het 3-2 en na een schitterende combinatie tussen Mike Adrichem en Max Dekker scoorde de laatste in de 80e minuut zijn tweede van de middag. 4-2. Tot slot mocht invaller Yannick Draaijer ook nog een steentje bijdragen door de 5-2 op het overigens haperende scorebord te zetten. Zo boekte de thuisclub een meer dan “eclatante” zege en kan het met veel vertrouwen uitzien naar de wedstrijd van volgende week als het op bezoek moet bij koploper Kampong.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Bleeker, uit den Boogaard, Vrouwe, Hamaker, Idema, J.Brouwer (67e Van Rossum), Smit, Dekker, van Eerden (82e Hoekstra), Olgers (87e Draaijer), M.Adrichem,

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd tegen LSVV: Max Dekker.

Met twee goals en bijna permanente dreiging was Max vandaag een plaag voor de verdediging van LSVV. Ok, niet alles ging evengoed maar dat hoeft ook niet bij een spits want die wordt afgerekend op effectiviteit. En dat was Max vandaag. Van harte gefeliciteerd en ga zo door.

FC Uitgeest boekt zwaar bevochten zege op AGB.

Afgelopen donderdagavond 1 oktober moest FC Uitgeest de uitgestelde thuiswedstrijd tegen AGB inhalen. FC Uitgeest startte ook toen met Thijs van Eerden in de basis. Vermeldenswaardig omdat het zijn eerste ooit was. Aanvankelijk gingen de ploegen gelijk op maar het waren toch de gasten die in de 34e minuut via Jobe op 0-1 kwamen. Vlak voor rust stelde FCU orde op zaken toen de attente Max Dekker na wat heen en weer gestuiter van de bal zijn voet er tegen aan zette. 1-1. FC Uitgeest zette de goede lijn voort in de tweede helft. Een fraaie combinatie in de 49e minuut van de gebroeders Brouwer, Jorn bedient broer Rens die vervolgens vanaf 25 meter hard en strak raak schiet, levert een verdiende voorsprong op. Onder leiding van de sterk spelende Stan Vrouwe houdt FCU stand hoewel in de 75e minuut een tweede gele kaart voor Rens Brouwer de spanning wel even terug bracht. Ondanks een man minder bleef FCU de gevaarlijkste ploeg want Max Dekker had zomaar de tweede van de avond kunnen maken. Het bleef echter bij 2-1 voor de thuisploeg.

De Afvallende Bal m.b.v. De Reserve Bal

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd tegen AGB: Stan Vrouwe.

Stan “the Man” Vrouwe nam als aanvoerder zijn ploeg tegen AGB bij de hand en boezemde met zijn woeste uitdrukking en imposante gestalte zoveel angst in bij de tegenstander dat ze zich wel drie keer bedachten voordat ze bij hem in de buurt kwamen. Daarmee verdiende Stan respect en dat kreeg hij van de jury.

Dylan Starreveld.
Oproep:Help Dylan zijn doelen te realiseren 7 minuten geleden
Ook Nederlandse Kampioenschappen, internationale toernooien en wedstrijden kunnen in aanmerking komen voor sponsoring.
Meer sportsponsoring provincie: "Zorgen voor variatie in topsportevenementen" 4 uur geleden
Kleurrijk Lente Spektakel, 70e Bloemendagen Limmen 6 uur geleden
Glorious Plectrums.
Open Podium bij De Zwaan Cultureel 20 uur geleden
Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest gisteren
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed 18 apr, 12:00
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas 18 apr, 10:00
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Aardappel-chemie
TalentenLabs in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van de natuur 16 apr, 16:00
In Uitgeest liggen zonnepanelen op 52,3% van de woningen.
De gemeente Uitgeest heeft de meeste zonnepanelen van Noord-Holland! 16 apr, 12:00