Foto: Pixabay

Opnamestop op IC Rode Kruis Ziekenhuis na meerdere besmettingen onder personeel

BEVERWIJK - Het Rode Kruis Ziekenhuis verlengt de opnamestop van nieuwe patiënten van de Intensive Care en de afdeling Intensive Care van het Brandwondencentrum met zeven dagen. Dat gebeurt nadat er in totaal 15 medewerkers van het ziekenhuis besmet zijn met het coronavirus, meldt mediapartner NHnieuws.

Gistermiddag werd bekend dat de afdelingen de deuren zouden sluiten voor nieuwe patiënten, nadat er een cluster van besmettingen was ontdekt bij personeel op de Intensive Care-afdeling. Er werd toen een opnamestop van 24 uur aangekondigd om het overige personeel en de patiënten op de afdelingen te testen op het coronavirus. 

Het crisisteam van het ziekenhuis is vandaag opnieuw bij elkaar gekomen. Daaruit blijkt dat in totaal 15 personeelsleden besmet zijn.

Geen patiënten verplaatst

Volgens de woordvoerder is de zorg voor de patiënten die nog op de Intensive Care en in het Brandwondencentrum liggen niet in het geding. Er is nog voldoende onbesmet personeel beschikbaar om de zorg door te kunnen zetten.

De woordvoerder vermeldt nadrukkelijk dat binnen het Brandwondencentrum de opnamestop alleen gaat om de Intensive Care-afdeling, en dat de zorg op de kinderafdeling wel doorgaat.

Bron: NHnieuws

Meer berichten