Foto: aangeleverd

Bibliotheek IJmond Noord organiseert activiteiten tijdens de Kinderboekenweek

Tijdens de Kinderboekenweek (30 september tot en met 11 oktober) organiseert Bibliotheek IJmond Noord verschillende activiteiten voor kinderen. De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van geschiedenis onder het motto En toen?

En toen? 

Tijdens de Kinderboekenweek gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Kinderen kunnen spannende verhalen lezen over ridders, zich verplaatsen in oorlogstijd of van alles te weten komen over de Oudheid.

Er is geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!

Activiteiten

Woensdag 30 september organiseert de Kamercommissie een speurtocht voor kinderen van 9-12 jaar op de jeugdafdeling in de vestiging Beverwijk. We beginnen om 15:15 uur. Een avontuurlijke tocht met aanwijzingen en raadsels. Lukt het om de schat te vinden?

Vrijdag 2 oktober om 15: 00 uur is het Kinderboekenbios. We kijken naar een verfilmd boek op de 100-talentenjeugdafdeling in vestiging Beverwijk. Dit keer heeft Linsey (9 jaar) een film uitgekozen die goed past bij het thema van de Kinderboekenweek: En toen? Welke film het is blijft een verrassing!

Tijdens de Kinderboekenweek ga je in het TalentenLab in de vestiging Beverwijk monnikenwerk verrichten. We gaan mooie hoofletters maken met een ganzenveer net zoals de monniken deden tijdens de middeleeuwen.

We beginnen om 15:00 uur. Kom op tijd, want vol = vol. Je kunt je niet van te voren aanmelden.

Twee uur terug in de tijd met het Kinderboekenweekfeest 2020!

Dit jaar organiseren Bibliotheek IJmond Noord, KEK, Centrum voor de kunsten Beverwijk en het Kennemer Theater een aangepast Kinderboekenweekfeest op zondag 11 oktober van 14:00 tot 16:00. Het feest is dit jaar voor kinderen vanaf zes tot en met twaalf jaar. De kinderen lopen in een vaste groep van 14:00 tot 16:00 langs vier verschillende workshops. Wil je graag met een vriend of vriendin in een groep, dan kan je dit ook aangeven. Helaas kunnen wij geen ouders toelaten in verband met de coronamaatregelen. Met hun groep doen de kinderen mee aan vier creatieve en uitdagende workshops. Versier een papieren zwaard met tekeningen uit de bronstijd met illustratrice Sanne te Loo, speel in een theaterstuk over de Griekse koning Midas onder leiding van Iris Stam, teken mee met illustrator en schrijver Harmen van Straaten en maak je eigen verf begeleid door kunsteducatiegezelschap Grote Broer. Deelname kost € 2.50 per kind inclusief een drankje en versnapering. Houd onze site en sociale media in de gaten, want binnenkort kan je je online aanmelden!

Kijk hier voor meer informatie over de activiteiten.

Leesplezier 

De Kinderboekenweek is een prachtig moment om kinderen te activeren rond het lezen van kinderboeken. Ze leren zich concentreren en verdiepen en het thema van dit jaar nodigt ze uit om dingen met kinderboeken te gaan doen. We prikkelen fantasie en nieuwsgierigheid door tijden van lang, heel lang en superlang geleden te laten leven. De (voor)leesboeken zijn het hele jaar te leen bij de bibliotheek.

Meer berichten