Foto: Ralph Castricum op Twiiter

Raadslid Ralph Castricum niet vervolgd voor discriminatie van buren

CASTRICUM  - Raadslid Ralph Castricum wordt niet vervolgd voor discriminatie. In de aangifte die een Syrische buurman tegen hem deed, staat volgens het Openbaar Ministerie onvoldoende bewijs dat hij strafbare feiten heeft gepleegd. Dit bevestigt politiewoordvoerder Erwin Sintenie aan mediapartner NH Nieuws. De ruzie tussen Castricum en meerdere Syrische buren vond plaats op de avond voor de explosie bij de woning van het raadslid. 

Volgens de politie is de aangifte is bekeken door de recherche, een gebiedsofficier en een discriminatieofficier. “Die trokken strafbare feiten in twijfel”, aldus Sintenie. Wat ook is meegewogen in het eindbesluit van de officier van justitie is ‘de maatschappelijke aandacht die het onderwerp heeft’. Afgelopen zaterdag maakte NH Nieuws bekend dat meerdere buren het raadslid beschuldigen van discriminatie, op de avond voor de explosie bij Castricum. Eén buurman deed aangifte. “This is my country! Dit is niet jullie land! Ik werk bij de gemeente en ik zal ervoor zorgen dat jullie hier weggaan”, zou het raadslid zijn buren hebben toegeschreeuwd. Lees hierover ook dit artikel.

De persoon die aangifte heeft gedaan, was niet bereikbaar voor commentaar. Een bevriende buurtbewoner, die Castricum ook beschuldigde van discriminatie maar geen aangifte deed, reageert: “Ik hoor dit nu voor het eerst.”
“Degene die aangifte heeft gedaan, kan morgen een brief verwachten dat er geen vervolging komt voor Castricum”, aldus politiewoordvoerder Sintenie.

Reactie Ralph Castricum
In een reactie op Twitter laat Ralph Castricum weten het terecht te vinden dat hij niet vervolgd wordt voor discriminatie.

Op de website van Forza! Castricum is de volgende reactie van fractievoorzitter Ralph Castricum te lezen: “Afgelopen dagen hebben veel stof doen opwaaien. Aantijgingen en veroordelingen gingen de hele dag door. “Vuile racist, kankernazi en bruinhemd waren woorden die geregeld voorbij kwamen. Op Facebookgroepen als “Je bent Castricummer als...” was ik voor sommigen al zelfs veroordeeld, en zou de aanslag door mijzelf in scene zijn gezet. Dat de politie de zaak heeft geseponeerd komt overigens niet als een verrassing. Dan had het OM Akwasi natuurlijk allang moeten vervolgen. Om na Geert Wilders nu weer een politiek proces te starten, zit het OM natuurlijk niet op te wachten.” Op Twitter en Facebook heeft Castricum inmiddels ruim 1000 steunbetuigingen mogen ontvangen. “Veel mensen zijn dit soort huilverhalen van NH nieuws meer dan zat blijkt uit de reacties.”

Meer berichten