Politieweeknieuws: mishandeling, auto uit de bocht en rijden onder invloed

UITGEEST - Lees hier het politienieuws van 16 tot en met 21 september.

Auto uit de bocht Jacoba van Beierenlaan

Op woensdag 16 september 2020 omstreeks 13.21 uur reed een 19 jarige bestuurder uit Beverwijk over de Geesterweg in de richting van het Station. Op de kruising van de Geesterweg met de Provincialeweg reed de bestuurder een aantal wachtende auto’s rechts voorbij en reed vervolgens rechtdoor de kruising over in de richting van de Jacoba van Beierenlaan.  Hij reed echter dusdanig hard met zijn auto, dat hij de scherpe bocht naar links niet kon houden. Even voorbij het Stationsplein kwam de auto van de man daardoor hard in aanraking met een betonnen opstaande rand, waardoor de auto aan de onderzijde zware schade opliep en weggetakeld moest worden.

Rijden onder invloed van alcohol De Krijgsman

Op zondag 20 september 2020 omstreeks 03.10 uur werd een 16 jarige bestuurster uit Akersloot gesnapt toen zij op haar bromfiets reed over de Krijgsman te Uitgeest met teveel alcoholhoudende drank achter haar kiezen. Ze had ruim vier keer teveel gedronken, waardoor haar rijbewijs ook werd ingenomen.

Verkeersongeval met letsel Anna van Renesselaan

Op zondag 20 september 2020, omstreeks 09.10 uur ontstond er een aanrijding tussen twee fietsers op de Anna van Renesselaan. Een 21 jarige Uitgeester nam een te ruime bocht waardoor hij in aanraking kwam met de 57 jarige fietser uit Beverwijk. De fiets van de Uitgeester raakte zwaar beschadigd. De man zelf liep een lelijke wond op aan zijn scheenbeen, waardoor hij behandeld moest worden door de ambulancedienst. De 57 jarige Beverwijker kwam er met een lichte verwonding aan zijn arm vanaf.

Mishandeling vrouw Graskamplaan

Op zondag 20 september 2020 omstreeks 19.57 uur vond er een fikse ruzie plaats tussen een vrouw en een ex vriend op de Graskamplaan. Een 51 jarige Uitgeester mishandelde zijn voormalige 50 jarige ex vriendin dusdanig dat zij verwondingen opliep. De man werd door de ter plaatse gekomen politie aangehouden ter zake mishandeling van de vrouw en werd voor nader onderzoek ingesloten aan het politiebureau te Haarlem.

Openlijke geweldpleging/vernieling/baldadigheid Stationsplein

Op maandag 21 september 2020 omstreeks 01.56 uur, zag een getuige dat er een tweetal jongens fietsen aan het vernielen waren op het Stationsplein. De jongens waren bezig om fietsen vanaf de bovenzijde van het station in de tunnelbak te gooien. Er werden twee vernielde fietsen aangetroffen in de tunnelbak. N.a.v. het signalement konden twee jongens uit Uitgeest respectievelijk 18 en 19 jaar oud ter plaatse worden aangehouden. De jongens zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau te Haarlemn en aldaar ingesloten.

 

Snelheidsduivel Provincialeweg N203

Op zondag 20 september 2020 werd er tussen 13.00 uur en 15.45 uur een radarcontrole gehouden op de Provincialeweg N203 tussen Uitgeest en Krommenie. Er werden maar liefst 259 overtredingen geconstateerd.

Op deze weg mag 80 km/u gereden worden. Een van de overtreders behaalde een snelheid van maar liefst 177 kilometer per uur. Voor deze overtreder zal dit nog een staartje krijgen. Hij zal zijn rijbewijs binnenkort moeten inleveren.

Meer berichten