Foto: Pixabay

Nationale Sportweek

UITGEEST - Op 18 september begint dit jaar de NOC*NSF Nationale Sportweek. Tot en met 27 september onderstrepen NOC*NSF, sportbonden, sportverenigingen, clubs, organisaties en gemeenten die dagen het belang van sporten en bewegen. Met het thema ’sport doet iets met je’ hopen zij Nederland, juist nu in coronatijd, te inspireren om (weer) te bewegen. Met de sportweek opent het sportseizoen en geven we de sport een impuls.  

Ook in onze gemeente haken we aan op deze week en kun je meedoen aan verschillende activiteiten. Grote evenementen zijn helaas niet mogelijk, maar binnen de richtlijnen van de Rijksoverheid zijn er gelukkig genoeg mogelijkheden om sportieve activiteiten te ondernemen. Verschillende verenigingen verzorgen bijvoorbeeld proeftrainingen en demonstraties. Ook organiseert de buurtsportcoach verschillende activiteiten. 

Sport doet iets met je
De gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo hechten er veel waarde aan dat mensen zoveel mogelijk kunnen genieten van sporten bewegen. De gemeenten vinden net als NOC*NSF dat: “sport je energie geeft, je gelukkiger maakt. Je zelfvertrouwen geeft en ’t beste in je naar boven haalt. Dat sport en bewegen goed is voor je gezondheid, weten we allemaal. Maar sport is veel meer dan dat! Meer dan ooit voelen we de behoefte om te bewegen en van sport te genieten. Sport doet iets met je”.

Meer informatie
Meer weten over de Nationale Sportweek en alle activiteiten? Kijk op deze website of neem contact op met de Buurtsportcoach:

- Chantal Thomas
- E-mail: chantal.thomas@alkmaarsport.nl
- Telefoon: 06 430 411 45
- Facebook

Bron: Gemeente Uitgeest

Meer berichten