Burgemeester Sebastiaan Nieuwland
Burgemeester Sebastiaan Nieuwland (Foto: Vincent Bloothoofd)

Een tipje van de sluier over burgemeester Sebastiaan Nieuwland

UITGEEST- Voorafgaande aan zijn installatie als burgemeester van Uitgeest, die vanavond (woensdagavond 16 september) plaatsvindt in de protestantse kerk, nam burgemeester Sebastiaan Nieuwland uitgebreid de tijd voor zijn eerste officiële interview, natuurlijk exclusief met de Uitgeester. 

Nieuwland verruilde zijn wethouderschap in Vlaardingen met het burgemeesterschap van Uitgeest in de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 september, exact om middernacht. Hij sloot gisteravond de deur van zijn kantoor in het gemeentehuis in Vlaardingen waarna hij met zijn collega's een afscheidsborrel dronk in het plaatselijke café. De volgende ochtend, vlak voordat hij naar Uitgeest vertrok, heeft hij zich nog afgemeld bij de verschillende WhatsApp groepen waar hij in zat: "Anders ga ik me er toch mee bemoeien", aldus de nieuwe Burgemeester.

De overgang van Vlaardingen, met zijn 72000 inwoners naar Uitgeest, met zijn 13500 inwoners is trouwens minder groot dan het lijkt volgens Nieuwland. "Qua omgeving wel: Vlaardingen ligt onder de rook van Rotterdam en Pernis en is een echte industriële stad, onvergelijkbaar met Uitgeest dus", zo legt hij uit. "Maar in Vlaardingen hebben mensen het hart op de tong en in Noord-Holland is dat niet anders. Dit vind ik fijn, ze doen niet ingewikkeld en het is makkelijk om met ze te werken" zo vult hij aan.

Net als Uitgeest is Vlaardingen ook dorps. De burgemeester werd herkend op straat en in Uitgeest is dit nu ook al het geval. In zijn woonplaats Heemstede, waar hij van 2010 tot 2016 lid was van de gemeenteraad en van juni 2016 tot mei 2018 wethouder was, is dit nooit zo geweest. 

Het hele interview met de nieuwe burgemeester leest u in de volgende editie van De Uitgeester...

Meer berichten