Foto: Pixabay

Mogen we bij je kijken tijdens de Duurzame Huizen Route?

UITGEEST - Heb je energiebesparende maatregelen in je woning genomen? Of woon je zelfs in een aardgasvrij huis? Help inwoners van je gemeente met jouw kennis en ervaring tijdens de Duurzame Huizen Route op zaterdag 31 oktober 2020 en 7 november 2020. Duurzame huiseigenaren kunnen hun deuren openen en anderen laten zien hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt. Gemeenten in het werkgebied van Omgevingsdienst IJmond doen mee aan de Duurzame Huizen Route om zoveel mogelijk inwoners te stimuleren hun woning te verduurzamen. 

Alle kennis en ervaringen op het gebied van duurzaam wonen zijn welkom: van het aanbrengen van radiatorfolie, de opbrengst van uw zonnepanelen tot het (ver)bouwen van een energiezuinig huis. Ook als je net bent begonnen, kun je mensen helpen door de voorbereidingen en aanpak te bespreken. Woon je in gemeente Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Heemskerk, Heemstede, Landsmeer, Oostzaan, Uitgeest, Velsen, Wormerland of Zandvoort en heb je duurzame maatregelen genomen? Vind je het leuk om anderen op weg te helpen? Meld jouw woning aan en deel je duurzame woonverhaal.

Verkiezing Duurzaamste Huis van Nederland
Dit jaar vindt ook de verkiezing van het duurzaamste huis van Nederland plaats. Tot 20 september 2020 kunt je jouw woning aanmelden via het platform en meedoen met de verkiezing. De woningen worden per categorie door een deskundige jury beoordeeld op o.a. klimaatbestendigheid, energiezuinigheid en duurzaam materiaalgebruik. Meer informatie en aanmelden via Duurzame Huizen Route.

Bron: Gemeente Uitgeest

Meer berichten