Foto: Aimée Kniese

FC Uitgeest lijkt klaar voor start competitie

UITGEEST - “Mijnheer, u mag daar niet staan” was de opmerking die ik kreeg nadat ik eerst tevergeefs een plaats had proberen te bemachtigen op een tribune waar alleen op gemarkeerde stoelen gezeten kon worden, en ik dus maar een plaatsje langs de lijn opzocht. Voetbal kijken en spelen in coronatijd is een verhaal apart aan het worden voor zowel spelers als toeschouwers. De protocollen zijn uitgebreid en strikt. Het is nodig en daarom schikken we ons.

Als gevolg van de maatregelen start, verheugend genoeg, volgende week de reguliere KNVB-competitie. Dus ook voor FC Uitgeest met vv AGB als eerste tegenstander thuis op sportpark De Zien. In een laatste serieuze test, namelijk de bekerwedstrijd tegen VIOS W waar voor beide ploegen niets meer op het spel stond, werd niet alleen met 1-2 gewonnen maar was ook duidelijk dat de FC in de breedte sterker is geworden ten opzichte van het vorige seizoen. Ondanks het ontbreken van een aantal basiskrachten werd door de gasten, met name in de eerste helft, een puike partij voetbal op de grasmat gelegd. Dat is goed nieuws want het geeft aan dat de onderlinge concurrentie groot is. Voor de nieuwe trainers Hilmar de Groot en René van Marsbergen moet dat een fijn gevoel zijn.

FC Uitgeest moest het doen zonder Mike Adrichem, Kick Smit en Lester Half. Op doel kreeg Danny Adrichem de voorkeur boven Sem Bleeker. Overigens betekent dat nog geen definitieve keuze volgens Hilmar de Groot. Beide keepers gaan nog kansen krijgen.
Voorin lijkt de teruggekeerde Jorn Brouwer moeiteloos een basisplaats te veroveren. Jorn speelde een hele sterke eerste helft. Kijk alleen maar naar de eerste goal van FCU. Het is de 9e minuut wanneer hij op het middenveld slim opent op de aan de linkerkant diepgaande Mike Olgers, die op zijn beurt de inmiddels intelligent doorgelopen Jorn Brouwer bedient met een afgemeten voorzet waarna de bal zonder de grond te raken meedogenloos in het dak van de goal wordt gejaagd. 0-1.Een doelpunt uit het boekje zogezegd.
FCU kreeg in de fase daarna nog enkele fraaie mogelijkheden om de score uit te bouwen. Pas in de 44e minuut was het wederom raak. Een mooie steekpass van Mike Olgers zette Max Dekker alleen voor de keeper. Max bleef koelbloedig en scoorde beheerst. 0-2.

In de tweede helft kwamen de gasten nagenoeg niet meer in de problemen. De betrouwbare achterhoede gaf weinig weg hoewel er nog wel een tegentreffer moest worden geïncasseerd. Een poeierhard afstandsschot van Vork vloog als een komeet in de kruising. 1-2. Daar bleef het echter bij voor de ploeg die getraind wordt door de oud-succestrainer van FCU Jurg Bosman. We weten nu dat FC Uitgeest een team is met potentie en een brede selectie. Mooie ingrediënten voor een hopelijk succesvol seizoen.

FC Uitgeest: D. Adrichem, Uit den Boogaard, Vrouwe, Idema, R.Brouwer, Hamaker, Duijn, Hoekstra, Olgers, Dekker, J.Brouwer.

Meer berichten