Hoe is de situatie nu de scholen weer begonnen zijn.
Hoe is de situatie nu de scholen weer begonnen zijn. (Foto: ter illustratie)

Twee scholieren Clusius besmet met corona, andere scholen coronavrij

REGIO - Op de vestiging van het Clusius College in Castricum is bij een leerling COVID-19 aangetoond, zo is te lezen in een email van de school aan de ouders. De school is hier op vrijdag 11 september over geïnformeerd.  

Na contact met de GGD heeft de school besloten om de desbetreffende klas per direct naar huis te sturen. Zij krijgen komende week afstandsonderwijs aangeboden, maandag 21 september gaan zij weer naar school. Andere personen die langdurig dicht bij de besmette persoon zijn geweest, werden persoonlijk benaderd door de GGD. 

Op donderdag 3 september werd er ook bij een leerling COVID-19 geconstateerd. De leerling was vanwege klachten al langere tijd niet op school aanwezig. De school heeft direct contact opgenomen met de GGD. Het bron- en contactonderzoek heeft bevestigd dat de besmetting is opgedaan in de tijd dat de leerling al thuis was, zo laat de school op de website weten.

Andere scholen

Bij navraag werd door het Bonhoeffercollege meegedeeld dat er op die school geen besmettingen zijn momenteel.

Een woordvoerder van het Jac. P. Thijsse College deelde mediapartner Kijk op Castricum mee dat er ook bij hen op dit moment geen besmettingen zijn op de school. Wel is er een aantal leerlingen in quarantaine in verband met besmettingen in hun familie of directe omgeving.

Meer berichten