Uitgeest op 80e plek Elsevier ranglijst beste gemeenten
Uitgeest op 80e plek Elsevier ranglijst beste gemeenten (Foto: Sterre Vreeburg)

Uitgeest op 80e plek Elsevier ranglijst beste gemeenten

UITGEEST- Uitgeest staat op de 80e plaats van beste gemeenten van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van weekblad Elsevier in samenwerking met Bureau Louter.

Elsevier Weekblad en Bureau Louter vergelijken een gemeente met alle andere 354 gemeenten op 97 punten. De scores zijn verdeeld over elf onderdelen: onderwijs en kinderopvang, winkels, zorg, vrijetijdsvoorzieningen, gebouwde omgeving, natuurlijke omgeving, weinig overlast, veiligheid, bevolkingssamenstelling, rust en ruimte en bereikbaarheid. In dit overzicht staan de scores op de elf onderdelen onder elkaar. Hoe scoort de gemeente ten opzichte van de andere gemeenten? De positie van de gemeente op de ranglijst is gebaseerd op alle onderliggende indicatoren, met uitzondering van het inwonertal.

 Buurgemeente Castricum staat op de 17e plaats, Heiloo op de 12e en Alkmaar op 89e.

Het volledige onderzoek vind je hier. 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Zaterdag 26 september is het BURENDAG: De ‘perfecte’ gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten…of niet? In Uitgeest heeft iedereen wel buren. Dichtbij of wat verder weg. We hebben allemaal wel een mening over de mensen die naast ons wonen. Waar erger je het meest aan bij je buren?Reageren!