Politieweeknieuws: Onrustig bij Zwaansmeer en Dorregeest, auto tegen lichtmast en woninginbraak

UITGEEST - Lees hier het politieweeknieuws van 6 tot en met 9 augustus.

Woninginbraak Geesterweg 

Tussen donderdag 6 augustus en zaterdag 8 augustus heeft men ingebroken in een woning aan de Geesterweg te Uitgeest. Om binnen te komen trok men de cilinder uit het slot van een toegangsdeur. De bewoners waren afwezig en men heeft de woning doorzocht. Uit de woning werd diverse goederen weggenomen. Mocht u iets waargenomen hebben meldt dat dan op tel.no 09008844.

Auto tegen lichtmast De Terp 

Door een getuige werd op donderdag 8 augustus omstreeks 18.30 uur een ongeval gezien. Op de kruising van de Terp met de Westergeestweg werd een lichtmast aangereden door een personenauto die bestuurd werd door een 40 jarige man afkomstig uit Uitgeest. De man verliet vervolgens de plaats van het ongeval maar kon later door de politie worden achterhaald. De reden waarom de man niet bij het ongeval was gebleven werd gauw duidelijk. De man bleek teveel hebben gedronken en blies 855 ug/l hetgeen 3.5 keer teveel is. Het rijbewijs werd ook ingevorderd van de man.

De man krijgt de nodige processen-verbaal.

Onrustig bij Zwaansmeer en Dorregeest. 

De hitte begint kennelijk toe te slaan. In de avond- en nachtelijke uren is het vrij onrustig bij de meertjes in Uitgeest. De jeugd veroorzaakt muziekoverlast in de vorm van meegebrachte geluidsboxen e.d. Ook wordt er lachgas gebruikt, alcohol gedronken en zijn er wat ongeregeldheden geweest. Dit heeft zich geuit in een paar ruzies. Op vrijdagavond/nacht werd een jongen mishandeld toen hij en zijn vrienden werden lastig gevallen door een andere groep jeugdigen. De 15 jarige jongeman zou geslagen zijn door een jongen die een ploertendoder bij zich zou hebben gehad. Het letsel viel gelukkig mee. De jongen heeft aangifte gedaan. Men was onder invloed. Op zondagavond 9 augustus omstreeks 22.10 uur ontstond er op Dorregeest onenigheid tussen een man en een horeca ondernemer. Er vielen over en weer klappen waarbij de horeca medewerker ook werd aangevallen door familie of bekenden van zijn tegenstander.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Zaterdag 26 september is het BURENDAG: De ‘perfecte’ gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten…of niet? In Uitgeest heeft iedereen wel buren. Dichtbij of wat verder weg. We hebben allemaal wel een mening over de mensen die naast ons wonen. Waar erger je het meest aan bij je buren?Reageren!