Politieweeknieuws: drie keer rijden onder invloed en overtreding van noodverordening

UITGEEST - Lees hier het politienieuws van 13 juli tot en met 19 juli.

Ongeval fietsster Geesterweg Uitgeest

Op maandag 13 juli 2020 omstreeks 21.10 uur vond er een ongeval plaats op de Geesterweg thv de Molenweg. Een 61 jarige vrouw kwam heel ongelukkig ten val met haar fiets en raakte daarbij met haar hoofd en schouder een lantaarnpaal die naast het fietspad stond. De vrouw bekwam een hoofdwond en naar later bleek een gebroken sleutelbeen.

Drie keer rijden onder invloed van drugs of/en alcohol.

Op donderdag 16 juli 2020 werd omstreeks 00.49 uur op de Rijksweg A9 te Uitgeest een 32 jarige Beverwijker betrapt op het besturen van een personenauto, terwijl hij verkeerde onder invloed van drugs. Een speekseltest resulteerde erin dat hij onder invloed was van THC en daarom moest de man een bloedproef ondergaan.

Op vrijdag 17 juli 2020 werd een 38 jarige vrouw uit Beverwijk betrapt omstreeks 05.46 uur op de Jacoba van Beierenlaan toen zij eveneens haar personenauto bestuurde onder invloed van drugs. Ook zij had een te hoog THC gehalte en moest ook een bloedproef ondergaan.

Op zaterdag 18 juli 2020 omstreeks 09.25 uur werd er wederom een man betrapt op het besturen van zijn personenauto op de Provincialeweg N203 te Uitgeest. Hij had zowel drank als drugs gebruikt en moest ook een bloedproef ondergaan. Het is opvallend hoeveel personen er de laatste tijd een proces-verbaal krijgen voor het rijden onder invloed van drugs.

Overtreding van de noodverordening ivm COVID 19.

Op zondag 19 juli 2020 omstreeks 01.15 uur  werd er een café in Uitgeest gecontroleerd. Omstreeks 00.00 uur was er al eerder een melding bij de politie gedaan van geluidsoverlast, waarbij er diverse mensen op straat zouden staan en volgens de melding zo’n 100 personen in het café aanwezig zouden zijn.

Omstreeks 01.15 uur werd dit café gecontroleerd door politieagenten in burger. Bij die controle bleek dat de uitbater van dat café alle geldende wettelijke regels gesteld in de noodverordening  omtrent Covid 19 had genegeerd. Er werden ongeveer 100 hossende en feestende bezoekers in het café aangetroffen, waarbij o.a. de afstand van 1.5 meter volkomen werd genegeerd, De politieagenten moesten zich door het publiek heen wurmen. De uitbater is proces-verbaal aangezegd en de bezoekers moesten het café verlaten.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Zaterdag 26 september is het BURENDAG: De ‘perfecte’ gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten…of niet? In Uitgeest heeft iedereen wel buren. Dichtbij of wat verder weg. We hebben allemaal wel een mening over de mensen die naast ons wonen. Waar erger je het meest aan bij je buren?Reageren!