Politieweeknieuws: vernieling ruit, diefstal personenauto en ongeluk op de A9

UITGEEST - Het blijft vrij stilletjes in ons dorp. Hier het politieweeknieuws van 9 juli tot en met 11 juli.

Vernieling ruit Sternstraat 

Op donderdagavond  9 juli om 20.15 uur werd er een baksteen door een ruit van een woning gegooid van een bewoonster aan de Sternstraat. Het betrof een oranje kleurige baksteen die vermoedelijk vanaf de straat  tegen het keukenruit van de woning, die zich bevindt op de 1e etage,  is gegooid.  Dat was behoorlijk schrikken voor de bewoonster. De galerij lag bezaaid met glas.  

Diefstal personenauto Kievitsvenstraat            

Tussen vrijdag 10 juli 2020 te 19.30 uur en zaterdag 11 juli 2020 te 07.00 uur werd er een personenauto van het merk Renault, type Megane, kleur blauw, gekentekend SZ-052-G weggenomen vanaf de Kievitsvenstraat te Uitgeest.

De auto stond geparkeerd in een parkeerhaven aan de Kievitsvenstraat.  De auto is uiteraard gesignaleerd als gestolen.

Aanrijding met lichamelijk letsel Rijksweg A9 te Uitgeest. 

Op zaterdag 11 juli 2020 omstreeks 20.57 uur ontstond er een aanrijding op de Rijksweg A9 die zich ernstig liet aanzien. De Rijksweg A9 werd in de richting van Heemskerk tijdelijk afgesloten tussen Akersloot en Uitgeest, waardoor het op de Geesterweg extreem druk werd. Op de Rijksweg A9 thv 61.1 stond een personenauto met pech stil op de invoegstrook. Een medeweggebruiker wilde de vrouw helpen die met pech stond en had zijn personenauto tot stilstand gebracht voor de stilstaande van die vrouw. Vervolgens kwam er een personenauto aanrijden die vanaf de oprit bij de Bob’s de snelweg op wilde rijden. De bestuurder hiervan zag te laat dat er twee personenauto’s stil stonden op de invoegstrook en reed vervolgens met volle snelheid tegen de personenauto die met pech stond. Vervolgens tolde de auto over de snelweg en kaatste tegen de andere stilstaande auto op. Het gevolg was een ravage en zwaar beschadigde personenauto’s. Gelukkig zaten er geen personen in de stilstaande auto’s. Wel raakte de bestuurder van de auto die de aanrijding veroorzaakte gewond ten gevolge van het ongeval. De verwondingen die zich in 1e instantie als zwaar letsel liet aanzien bleken achteraf gelukkig mee te vallen voor deze bestuurder. Door de bergingsdienst werden de voertuigen afgesleept. Enkele uren later werd de snleweg weer vrijgegeven.

Meer berichten