Afbeelding
Foto: aangeleverd

Competitie-indeling van FC Uitgeest 1 is bekend

Algemeen

UITGEEST - Assendelft, Hillegom, Kampong en ROAC zijn de nieuwkomers. Het seizoen 2020/'21 is op woensdag 1 juli formeel van start gegaan. Traditioneel worden in juli als eerste de indelingen voor het nieuwe seizoen bekendgemaakt. De indelingen voor de categorie A zijn inmiddels beschikbaar. De publicatie van de nummering van de categorie A (reguliere competitie) is op dinsdag 22 augustus 2020.

Een sportieve en spannende competitieopzet staat voor de KNVB voorop bij de indelingen van de competities. Het uitgangspunt is om zo veel als mogelijk tegemoet te komen aan de sportieve wensen van de verenigingen.

Competitie-indeling 1e Klasse A

Zoals bekend zou de eerste klasse A diverse nieuwe ploegen gaan krijgen. Immers, Zouaven mocht als lijstaanvoerder promoveren naar de hoofdklasse, terwijl Papendorp (door de bond geroyeerd) en De Meern (gestopt met voetballen op zondag) tussentijds de klasse hadden verlaten. Zaanlandia tenslotte heeft onlangs besloten, na een leegloop van de selectie, te stoppen met een eerste team op zondag. Vier lege plekken derhalve.

Naast de bestaande clubs die in de klasse zijn gebleven (AFC ’34, LSVV, Hoofddorp, AGB, Legmeervogels, FC Uitgeest, DSOV, Fortuna Wormerveer, SDZ en Kolping Boys) zijn er dus vier nieuwkomers te begroeten. Drie daarvan stonden op de eerste plek van de tweede klasse, totdat corona zijn intrede deed. Assendelft (tweede klasse A), Kampong (tweede klasse B) en Hillegom (tweede klasse C) mochten op basis van die status promoveren naar de eerste klasse en zijn logischerwijs ingedeeld in onze eerste klasse.

De vreemde eend in de bijt is uiteindelijk omni-vereniging ROAC worden. De ploeg uit het Zuid-Hollandse Rijpwetering (juist ja, de geboorteplaats van Joop Zoetemelk!), heet voluit Rijpwetering Oud Ade Combinatie. De club heeft afdelingen voor voetbal, handbal, gymnastiek en biljart, De club speelt op heHertogspark in Rijpwetering.

De in het paars-wit spelende formatie maakte afgelopen seizoen zijn debuut in de eerste klasse B en stond keurig in de middenmoot, voordat de boel 'plat' ging. Als we de media mogen geloven, dan doen we, is ROAC een echte dorpsclub met een no-nonsense mentaliteit als basis voor de puike prestaties. Hulde!

De spelers en de begeleiders van de selectie van FC Uitgeest zijn inmiddels gestart met de voorbereiding voor het komende seizoen. De eerste wedstrijd staat gepland voor zondag 20 september. Voorafgaande hieraan wordt in de drie weken daarvoor gespeeld in de KNVB Bekercompetitie. De eerste oefenwedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 11 augustus tegen Vitesse’22.

Hieronder de klasse-indeling van de eerste klasse A. Het speelschema zal later bekend worden. De genoemde tijden zijn de aanvangstijden van de thuisduels van de clubs.

Indeling 1e Klasse A




Kampong

14:30

SDZ

14:00

AGB

14:30

Hoofddorp s.v.

14:00

Legmeervogels

14:00

DSOV

14:00

Hillegom sv

14:00

Assendelft

14:00

AFC 34

14:00

Kolping Boys

14:00

LSVV

14:00

FC Uitgeest

14:00

ROAC

14:00

Fortuna Wormerveer

14:00

Dylan Starreveld.
Oproep:Help Dylan zijn doelen te realiseren 13 uur geleden
Ook Nederlandse Kampioenschappen, internationale toernooien en wedstrijden kunnen in aanmerking komen voor sponsoring.
Meer sportsponsoring provincie: "Zorgen voor variatie in topsportevenementen" 17 uur geleden
http://www.bloemendagenlimmen.nl/home
Kleurrijk Lente Spektakel, 70e Bloemendagen Limmen 19 uur geleden
Glorious Plectrums.
Open Podium bij De Zwaan Cultureel 18 apr, 20:00
Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest 18 apr, 15:00
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed 18 apr, 12:00
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas 18 apr, 10:00
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Aardappel-chemie
TalentenLabs in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van de natuur 16 apr, 16:00
In Uitgeest liggen zonnepanelen op 52,3% van de woningen.
De gemeente Uitgeest heeft de meeste zonnepanelen van Noord-Holland! 16 apr, 12:00
Digitale krant