Foto:

AZ krijgt kleine 2,3 miljoen euro staatssteun

REGIO - Van de 25 miljoen euro aan staatssteun die aan de eredivisie-clubs is uitgekeerd, gaat 6,2 miljoen naar de nummers één en twee van de competitie. Dat blijkt uit gegevens die het UWV openbaar heeft gemaakt, zo meldt mediapartner NHnieuws.

Ajax ontving het hoogste bedrag: 3,9 miljoen euro. Bij AZ in Alkmaar, de club waar inmiddels al veel FC Uitgeesters hun carriére hebben vervolgd, kwam er een kleine 2,3 miljoen euro binnen. 

In totaal hebben 140.000 bedrijven in Nederland vanwege de corona-crisis een voorschot van zo'n 8 miljard euro gekregen. De zogenaamde NOW-regeling maakt onderdeel uit van het Deltaplan dat het betaald voetbal moet redden, zo zegt de KNVB. "Het betaald voetbal is zeer zwaar getroffen: vanuit de overheid mocht er sinds half maart niet meer gevoetbald worden. Dat betekent leegstaande stadions, terwijl de kosten doorlopen."

Volgens de KNVB zijn ongeveer 10.000 mensen voor hun inkomen afhankelijk van het betaald voetbal. Naar verwachting hebben de clubs samen ongeveer 10 miljoen euro per maand aan NOW nodig, tot ze in september weer mogen voetballen. De voetbalbond heeft zelf ook voor ongeveer 2 miljoen euro aan steun aangevraagd.

Plaats 95

Ajax staat op plaats 95 van de 100 grootste NOW-aanvragers. Ter vergelijking: KLM voert die lijst aan met een bedrag van 301 miljoen euro. De NOW-steun vergoedt niet het volledige salaris van topspelers. Er geldt een maximum van 9.538 euro per maand per speler.  

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Zaterdag 26 september is het BURENDAG: De ‘perfecte’ gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten…of niet? In Uitgeest heeft iedereen wel buren. Dichtbij of wat verder weg. We hebben allemaal wel een mening over de mensen die naast ons wonen. Waar erger je het meest aan bij je buren?Reageren!