Uitreiking drie Koninklijke Onderscheidingen Uitgeest | Uitgeester
Foto: Lintjes.nl

Uitreiking drie Koninklijke Onderscheidingen Uitgeest

Op vrijdag 3 juli werden door burgemeester Goedhart de drie Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt die in april zijn toegekend. Dit jaar zijn de drie inwoners van de gemeente Uitgeest: de heer A.A. Deijle, de heer A.A. Starreveld en de heer W.A.M. Weber. Omdat het daadwerkelijk opspelden vanwege het coronavirus niet kon plaatsvinden is landelijk daarvoor een alternatief gevonden. De lintjes zullen niet worden opgespeld, maar uitgereikt. Zo werd de 1,5 meter maatregel gerespecteerd. 

Achtergrondinformatie de heer A.A. Deijle

De heer Deijle is op vrijdag 24 april, op zijn 75e verjaardag, benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau vanwege zijn jarenlange inzet voor de Uitgeester samenleving. Deze benoeming komt voort uit zijn werk voor Begrafenis- en crematievereniging Barbara, Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, Kennemer Wonen en de Brandwondenstichting. Bovendien is hij naast al deze vrijwillige activiteiten, ook mantelzorger voor zijn echtgenote sinds 1990. ‘Een zeer zorgzaam en betrokken mens’, aldus zijn aanbevelingen.

Achtergrondinformatie de heer A.A. Starreveld

De heer Starreveld is ook benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau vanwege zijn betrokken inzet voor de Begrafenis- en crematievereniging Barbara, voetbalvereniging FC Uitgeest en zijn werk als politie-reservist. Daarnaast heeft Antoon Starreveld zich 15 jaar ingezet voor voetbalvereniging FC Uitgeest. Ook heeft de heer Starreveld 11 jaar belangeloos gewerkt als politie-reservist waarvoor hij wekelijks taken vervulde, zoals de alcoholcontroles die hij elke zaterdagavond uitvoerde. ‘Een sociaal bewogen mens, waar je van op aan kunt’, zo spreken zijn ondersteuningsbrieven.

Achtergrondinformatie de heer W. Weber

De heer Weber is benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau, vanwege zijn werk voor Omroep Stichting Uitgeest, De Zonnebloem, de Rafaëlgroep (avondwakegroep), Black Gospelchoir B.lief, en Stichting Lokale Omroep Heemskerck / 251tv.

Wim Weber is sinds 1995 actief als vrijwilliger in de gemeente Uitgeest bij diverse organisaties en verenigingen. Bij Omroep Stichting Uitgeest heeft hij jarenlang gewerkt voor OSU Sportief, als bevlogen journalist en verslaggever. Voor 251tv is hij nog steeds sportreporter. Om zijn positieve instelling en daadkracht wordt hij geroemd: ‘zonder het doel uit het oog te verliezen, gaat hij voor het ultieme eindresultaat’.

Meer berichten