Brenda van Solo Haarmode knipt Julians haar.
Brenda van Solo Haarmode knipt Julians haar. (Foto: aangeleverd)

Julian doneert haar aan stichting Haarwensen

Door: Margreeth Anema

UITGEEST- Ruim vijf jaar deed hij erover, met als resultaat twee vlechten van 40 centimeter lang, die de 12-jarige Julian gaat doneren aan stichting Haarwensen. 

Deze stichting schenkt al meer dan tien jaar haarwerken aan kinderen tot en met 18 jaar die, door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid), hun eigen haar verliezen.

Hoe het idee ontstond

Alles begon met voetballers met lang haar, zoals Zlatan Ibrahimovic, Julian vond dat heel cool en besloot ook zijn haar te laten groeien. Haar doneren kan vanaf een lengte van 30 centimeter en bij deze lengte ontstond bij Julian het idee om dit te gaan doen. Hij besloot dat hij er nog tien centimeter bij wilde, het moest zo lang mogelijk worden en na anderhalf jaar was het zover. Op vrijdag 19 juni ging hij naar de kapper, van haar tot aan zijn middel ging hij terug naar een pittig koppie met stekeltjes. 

Verlossing

"Dat mijn haar eraf is voelt als een verlossing", vertelt Julian. Douchen en haren wassen gaat veel makkelijker: "Eerst stond ik twaalf minuten onder de douche, nu ben ik met vijf minuten klaar", legt hij uit. Maar wat nog  belangrijker is dat niemand meer denkt dat hij een meisje is. "Ondanks zijn stoere jongenskleding werd er toch vaak gedacht dat hij een meisje was door zijn fijne koppie" vertelt Natascha, de moeder van Julian. Als de verslaggever vraagt wat Julian hiervan vond haalt hij zijn schouders op. "Julian heeft daar nooit een probleem van gemaakt", verduidelijkt de trotse moeder. 

Meer berichten