Waarnemend burgemeester Gerrit Goedhart
Waarnemend burgemeester Gerrit Goedhart (Foto: Gemeente Uitgeest)

Nieuwe burgemeester Uitgeest voorgedragen door gemeenteraad

UITGEEST- De gemeenteraad heeft op 23 juni 2020 besloten de heer S.M. (Sebastiaan) Nieuwland voor te dragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Uitgeest. Burgemeester Nieuwland zal het stokje overnemen van waarnemend burgemeester Gerrit Goedhart.

Enquête

De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad heeft de afgelopen maanden de raadsvoordracht voorbereid naar aanleiding van de profielschets die mede op basis van een enquête onder de inwoners in februari dit jaar is vastgesteld. Van de zeventien sollicitanten is Sebastiaan Nieuwland door de vertrouwenscommissie uitgekozen als de kandidaat die het meest voldoet aan de profielschets.

Met de voordracht van Sebastiaan Nieuwland door de gemeenteraad komt de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester in de laatste fase. Op grond van de aanbeveling van de gemeenteraad doet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht, waarna bij Koninklijk Besluit tot benoeming wordt overgegaan. 

De beëdiging door de commissaris van de Koning is voorzien op dinsdag 16 september 2020 tijdens een bijzondere raadsvergadering.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Zaterdag 26 september is het BURENDAG: De ‘perfecte’ gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten…of niet? In Uitgeest heeft iedereen wel buren. Dichtbij of wat verder weg. We hebben allemaal wel een mening over de mensen die naast ons wonen. Waar erger je het meest aan bij je buren?Reageren!