Afbeelding
Foto: Erik de Ruijter

Update van team Edwin Ott motoren

Algemeen

UITGEEST - Door de corona maatregelen is er wat veranderd in de samenstelling van het Raceteam. Omdat er tot nu toe is opgelegd om niet eerder dan in September wedstrijden te gaan rijden, heeft Cliff Kloots besloten om een jaar eerder te stoppen met zijn race carrière.

Hij gaat zich nu toeleggen op de begeleiding van de andere coureurs in het team, Nick VLaar op de Yamaha YZF-R1 in de ONK Supercup 1000, Selwin Hamden op de Yamaha YZF-R6 in de ONK Supercup 600 en daar waar het kan, Luuk de Ruijter die op de Yamaha YZF-R3 dit jaar in de R3 cup zal uitkomen en dus niet standaard tegelijk met het team onderweg zal zijn.

Trainen

Gelukkig mogen we weer het circuit op, al is het met de nodige restricties. Zo mag er nog geen publiek aanwezig zijn en moet de 1,5 m aangehouden worden, en mag er nog geen wedstrijden worden verreden.

Trainen mag wel en dat hebben we dus ook gedaan op vijf zes en zeven juni op het circuit van Assen. Het weer zat niet mee, het was nat, koud én af er toe een beetje droog, wel is het circuit voorzien van een nieuwe laag asfalt, en mede daardoor hebben de mannen lekker kunnen trainen.

Nick Vlaar

Voor Nick waren het de eerste meters op de R1 in Assen, en de eerst ervaring met de R1 in de regen, wat hem goed afging, deze trainingen werden ook gebruikt om de veerring en elektronica af te stellen dit samen met Cliff en Dion Wouda. Nick reed al snel goede tijden op een natte en zeker op de droge baan aan het einde van de zaterdag zelfs een 1:42.8 hij kon zich meten aan enkele internationale coureurs en kwam dicht in de buurt van Danny van der Sluis, de kampioen van vorig jaar. Hiermee heeft Nick aangetoond dat de doelstelling voor dit jaar; de top 5 realistisch is.

De zondag begon weer op een klets natte baan en heeft Nick zijn tijd in de regen aangescherpt tot een 1:59.3 wat heel netjes is. In de middag werd het weer droog en heeft Nick zijn PR van de zaterdag weer geëvenaard, zowel op nat als op droog is 2020 begonnen met een dikke PR.

Selwin Hamden

Voor Selwin was dit na de training in Spanje zijn eerste keer weer op de motor. Hij heeft geprobeerd zo fit mogelijk te blijven zodat als de circuits weer open gingen zijn conditie geen rol zal spelen.

Dag 1 kon Selwin beginnen met een droge vrije training en kwam elke ronde steeds meer in zijn ritme en sloot de sessie netjes af. Dit was helaas de enige droge vrije training die deze dag werd verreden. Selwin had hier al rekening mee gehouden en heeft de sessies in de regen rustig opgebouwd aangezien er 3 dagen waren om te trainen.

Dag 2 begon de dag ook droog en heeft Cliff Kloots hem veel geholpen met punten die hij kon verbeteren. Het draaide er dan ook niet om, om deze tweede dag snelle tijden te rijden maar veel te leren. Sessie twee was een natte sessies waar Selwin veel vertrouwen heeft kunnen opbouwen op het nieuwe asfalt waar hij een goed gevoel aan over heeft gehouden.

De laatste sessie was weer droog maar er stond veel wind. Deze sessie kon hij weer werken aan de verbeterpunten die Cliff voor hem had en vooral daar op te focussen. Dat lukte en het ging elke ronde beter. Selwin heeft de dag af kunnen sluiten met een 1, 47er waarmee hij eind vorig jaar is geëindigd.

Op de derde dag wilde Selwin verder gaan met de punten van dag 2 en had er veel vertrouwen in om minimaal een seconde onder zijn snelste tijd te komen. Helaas ging het in het begin van de eerste natte sessie mis. Selwin kwam met een highsider op het asfalt terecht. Gelukkig kwam hij er van af met een zere schouder en hoofdpijn met wat duizeligheid. Omdat de dokters niet konden constateren of het een hersenschudding was of niet, mocht hij niet verder rijden ondanks hij dat zelf wel wilde. Selwin zal snel herstellen en de 27ste weer op de baan te vinden zijn

Luuk de Ruiter

Voor Luuk waren er 2 dagen om te trainen met de Yamaha R3, de eerste training was het nog even droog en het gevoel was meteen goed, Luuk voelde dat er ruimte was voor verbetering helaas begon het al snel te regenen en het gevoel in de regen was slecht hij kon zijn draai niet vinden, ondanks dit kon hij wel de nodige meters maken en de eerste dag positief afsluiten.

De zondag is er gewerkt aan de veerring met Dion Wouda dit ging heel goed, zelfs in de regen waren de ronde tijden vele malen beter dan op vrijdag het geval was. Er zijn grote sprongen gemaakt. De laatste ronden van de dag was op een grotendeels droge baan en kon Luuk nog even pushen, de afstelling die er gekozen was viel goed uit.

Luuk heeft deze dag op een half natte- droge, en zeer natte baan zijn rondes gereden met adviezen van Cliff en Dion en dit resulteerde in een positieve afsluiting van het weekend.

Voorlopig blijft het voor de Yamaha R3 cup bij trainingen. Voor Selwin staan er op Zaterdag 27 juni weer trainingen op het programma, Daarna komt het team weer in Assen op 10 en 11 Juli voor trainingen én wie weet is er iets meer versoepeld en mag er een wedstrijd worden verreden. “fingers crossed”

Ook Nederlandse Kampioenschappen, internationale toernooien en wedstrijden kunnen in aanmerking komen voor sponsoring.
Meer sportsponsoring provincie: "Zorgen voor variatie in topsportevenementen" 1 uur geleden
http://www.bloemendagenlimmen.nl/home
Kleurrijk Lente Spektakel, 70e Bloemendagen Limmen 3 uur geleden
Glorious Plectrums.
Open Podium bij De Zwaan Cultureel 17 uur geleden
Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest 22 uur geleden
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed gisteren
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas 18 apr, 10:00
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Aardappel-chemie
TalentenLabs in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van de natuur 16 apr, 16:00
In Uitgeest liggen zonnepanelen op 52,3% van de woningen.
De gemeente Uitgeest heeft de meeste zonnepanelen van Noord-Holland! 16 apr, 12:00
Afbeelding
Kunst en Muziek tussen de Bollen 16 apr, 10:00
Digitale krant