Ruud Pletting, trombonedocent en Judith, 9 jaar, tromboneleerling
Ruud Pletting, trombonedocent en Judith, 9 jaar, tromboneleerling Foto: aangeleverd

Cultuurhuis Heemskerk start weer met lessen op locatie

Algemeen

HEEMSKERK - Vanaf 25 mei mocht het cultuurhuis haar deuren weer openen voor hun leerlingen en docenten. De locatie is aangepast aan de maatregelen betreffende corona en de docenten stonden te trappelen om weer van start te gaan in hun coronaproof ingerichte lokalen. Ruud Pletting, docent trombone: ‘Het voelt als een verademing om de leerlingen weer ècht te zien en ‘normaal’ les te geven na 11 weken. Ik word er helemaal blij van! Ook de leerlingen zijn zo blij dat ze weer naar les kunnen komen.”

Niet dat de docenten de afgelopen periode niets hebben gedaan. Alle docenten hebben via videobellen of video-instructies hun muziek-, theater-, en beeldende lessen gegeven. Hierdoor kon iedereen vanuit huis blijven spelen, maken en repeteren.

Sommige leerlingen zijn zelfs flink vooruit gegaan omdat ze veel tijd hadden om te oefenen maar ze misten de echte les toch wel allemaal. Judith, 9 jaar, speelt trombone: ’Gelukkig kan ik weer naar les toe. Thuis werd ik steeds gestoord tijdens de les door mijn broer en iedereen moest er rekening mee houden. Ook kon je niet goed spelen omdat er steeds een vertraging op de lijn zat. Om hier te zijn is veel fijner en het samen spelen gaat gelijk heel goed.’

Er geldt nog wel een maximum aantal bezoekers van 30 personen en niet alle groepslessen kunnen doorgaan. Ook de koren en orkesten met blaasinstrumenten moeten nog wachten tot er meer bekend is over de verspreiding van corona via zang en blaasinstrumenten. Maar alle lessen aan 1 of 2 leerlingen kunnen in ieder geval wel weer van start.

Het nieuwe normaal in Cultuurhuis Heemskerk met de voorzorgsmaatregelen is en zal voorlopig nog wel even wennen zijn. Leerlingen van 8 jaar en ouder moeten zelfstandig naar de les komen. Ouders kunnen hun kinderen tot aan de deur van het gemeentehuis brengen en weer ophalen. In het pand staat in elk lokaal desinfecterende gelletjes en spuitflessen om handen en instrumenten goed schoon te kunnen maken. Je moet de pijlen volgen die op de grond zijn getaped en zo zijn er nog meer maatregelen getroffen. Het is even niet anders, maar als we op deze manier toch les kunnen en blijven geven, worden we daar allemaal erg blij van. Ook de vrijwilligers die gastheer en gastvrouw zijn, zijn erg blij. De verveling begon behoorlijk toe te slaan, des te fijner om weer nuttige dingen te kunnen, lieten zij weten.

Het standaard aanbod van Cultuurhuis is uitgebreid met meer theateractiviteiten, jazz-workshops en projecten voor diverse doelgroepen. Vanaf 1 juli staat het nieuwe aanbod op de website en kan er ingeschreven worden op de activiteiten. Op de website kunnen beide brochures al bekeken worden. Eerst even proefdraaien? Dat kan op zaterdag 12 september tijdens Open (cultuur)Huis met een aangepast programma waarbij ingeschreven kan worden op open lessen en proeflessen.

Dylan Starreveld.
Oproep:Help Dylan zijn doelen te realiseren 3 uur geleden
Ook Nederlandse Kampioenschappen, internationale toernooien en wedstrijden kunnen in aanmerking komen voor sponsoring.
Meer sportsponsoring provincie: "Zorgen voor variatie in topsportevenementen" 7 uur geleden
http://www.bloemendagenlimmen.nl/home
Kleurrijk Lente Spektakel, 70e Bloemendagen Limmen 9 uur geleden
Glorious Plectrums.
Open Podium bij De Zwaan Cultureel 23 uur geleden
Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest 18 apr, 15:00
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed 18 apr, 12:00
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas 18 apr, 10:00
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Aardappel-chemie
TalentenLabs in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van de natuur 16 apr, 16:00
In Uitgeest liggen zonnepanelen op 52,3% van de woningen.
De gemeente Uitgeest heeft de meeste zonnepanelen van Noord-Holland! 16 apr, 12:00
Digitale krant