Miranda Castricum.
Miranda Castricum. (Foto: aangeleverd)

De zes vragen aan... Miranda Castricum

1. Wie ben je en waar ben je geboren en getogen?
Mijn naam is Miranda Castricum-Zuurbier. Ik ben geboren in Limmen en ben als baby naar Uitgeest verhuisd. Ik ben opgegroeid in De Koog waar mijn ouders nu nog wonen. Ik heb twee broers, Peter en Arjan. We hebben een heerlijke jeugd gehad in De Koog, destijds een nieuwbouwwijk. Ik ben 29 jaar getrouwd met Wilfred en we hebben twee stoere jongens, Kick en Joep. We wonen sinds een jaar of 13 wederom in een nieuwbouwwijk, de Waldijk.

2. Wat is voor jou geluk?
Geluk is voor mij dat alle dierbaren om mij heen gezond zijn en niet geraakt zijn door het coronavirus. Geluk is voor mij ook op het fietsje naar de Pinkstertent en de volgende ochtend met onze vrienden brunchen in onze achtertuin. Hopelijk volgend jaar weer!

3. Wat wilde je worden als kind?
Als kind wilde ik graag ‘de bloemen in’. Al jong wist ik dat ik daar mijn creativiteit in kwijt zou kunnen. Ik sta nu samen met mijn broer Arjan op de markt van Zaandam. Op vrijdag hebben we sinds een aantal maanden de markt van Castricum erbij en moet ik hem missen in Heemskerk.

4. Wat zoek je op reis?
Ik houd van een afwisselende reis. Toen we nog met z’n tweeën waren hebben we mooie rondreizen gemaakt en we zijn heel gelukkig dat we onze zonen ook mee hebben kunnen nemen naar een aantal schitterende landen. Voor een weekje ‘smeren en keren’ kan je me trouwens ook wakker maken.

5. Wat is de mooiste plek in Uitgeest?
Mijn achtertuin waar ik heerlijk kan relaxen. Een kopje koffie in de ochtend op mijn vlonder met allerlei vogelgeluiden is het toppunt van lekker wakker worden.

6. Van welke dingen word je blij?
Gezellig met vrienden en kinderen om de keukentafel lekker eten en borrelen. Simpele en spontane dingen, daar hou ik van!

De vraag van Mark Groen:
"Ik weet dat jij iedere week op verschillende markten, door weer en wind, bloemen verkoopt. Waarom heb je gekozen voor de markt en niet voor een bloemenwinkel?"

Mijn ouders stonden altijd al op de zaterdagmarkt van Zaandam en ik heb dit dan ook met de paplepel ingegoten gekregen. De afwisseling van het publiek wat op onze kraam af komt vind ik heel erg leuk en dat het soms slecht weer is neem ik op de koop toe.

Mijn vraag aan Erwin Bakkum is:
"Je bent vertrokken uit de Waldijk, heb je geen spijt?"


Meer berichten