Tot 1 juli wordt er bij Sportplan Uitgeest buiten getraind, zelfs in de stromende regen.
Tot 1 juli wordt er bij Sportplan Uitgeest buiten getraind, zelfs in de stromende regen. (Foto: Facebookpagina Sportplan Uitgeest)

Persconferentie Rutte: sportscholen eerder open

UITGEEST - Waar de heropening van sportscholen, sauna's en sportkantines eerder op 1 september gepland stond, wordt die nu onder scherpe voorwaarden vervroegd naar 1 juli. Dat maakte premier Mark Rutte gisteravond bekend in een persconferentie. "Alleen als tegen die tijd blijkt dat het echt kan", benadrukte premier Rutte. 

"Kippenvel en emotie (traan). Eindelijk, aan allen die ons steunen: nog even! En natuurlijk zal het anders worden met de richtlijnen. Maar met wat we nu samen gedaan hebben, zowel medewerkers als jullie die ons zijn blijven steunen en waarderen, kunnen wij dát ook", zo meldt Sportplan Uitgeest op hun Facebookpagina.  

Ook sauna's en casino's kunnen al open op 1 juli. Hetzelfde geldt voor de kantines van sportclubs en andere verenigingen. De horeca, musea en bioscopen mogen aanstaande maandag weer voorzichtig open, zij het met maximaal dertig bezoekers tegelijk. 

Meer berichten