Mark Groen.
Mark Groen. Foto: Aangeleverd

De zes vragen aan... Mark Groen

Algemeen

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben 48 jaar geleden geboren op de Langebuurt, ik woonde daar samen met mijn vader, moeder en vijf broers en zussen. Ik ben de jongste van het stel. Ik heb daar tot mijn 26e gewoond.

Wij hadden thuis een boerenbedrijf en daar was altijd wel iets te doen. Na schooltijd ging ik altijd meehelpen of was ik zelf met van alles bezig. Ik verveelde me nooit.

Ik heb mijn vrouw Jolanda ontmoet toen ik 24 was, in het uitgaansleven van Uitgeest. We zijn 1,5 jaar later gaan samenwonen aan het Anemonenpad, in een heel leuk huisje dat we met behulp van familie helemaal hebben verbouwd. Daar is onze zoon Bas geboren (17 jaar). Inmiddels was ik mijn eigen autobedrijf gestart en omdat ons huisje wat te klein werd zijn we in 2004 naar de Populierenlaan verhuisd. Daar konden we wonen en werken mooi combineren. In 2006 kregen we onze dochter Lynn (14 jaar).

2. Wat wilde je worden als kind?
Ik wilde altijd al iets met mijn handen doen. Ik was al jong aan het sleutelen aan de landbouwvoertuigen van mijn vader of voerde andere klusjes uit die gedaan moesten worden op de boerderij. Dus dat ik automonteur ben geworden is helemaal niet zo gek.

3. Van welke kleine dingen word je blij?
Als ik eerlijk ben heb ik niet zoveel nodig om blij te zijn. Ik kan erg genieten van een potje tennis met een van mijn kinderen of het kijken naar een tenniswedstrijd van mijn dochter. Op zondagmiddag met een glas wijn op het terras met mijn vrouw maakt me ook blij.

4. Wat zoek je op reis?
Als ik op reis ga wil ik eerst uitrusten en daarna leuke dingen doen met mijn gezin. Het hebben van een eigen bedrijf is een druk bestaan. De hele dag telefoon en zorgen dat alle auto’s op tijd klaar zijn geeft soms best wat stress. Als ik na een paar dagen ben uitgerust vind ik het leuk om de omgeving wat te verkennen of wat excursies te doen.

5. Wat is voor jou de mooiste plek van Uitgeest?
Er zijn meerdere mooie plekjes in Uitgeest maar het mooiste stukje vind ik de Binnenmeer. Als ik bij mijn vader achter op het erf ben ga ik vaak even op het oude bankje zitten bij het water. Dit is echt nog een mooi stukje natuur en moet altijd zo blijven.

6. De vraag van Nanette:
"Veel mensen weten jouw autobedrijf in Uitgeest te vinden, ze vertrouwen jou hun auto toe. Wat is de meest grappige, uitzonderlijke of vreemde situatie die jij in al die jaren hebt meegemaakt in jouw werk?"

Ik maak best veel grappige, uitzonderlijke of vreemde situaties mee in mijn werk maar het eerste wat me te binnen schiet is het volgende: bij het afleveren van een verkochte auto kwam de klant aanlopen met een fles champagne. Deze fles gooide zij leeg over de wielen van de gepoetste auto, in de hoop dat de auto nog vele jaren mee zou gaan. Dat is inderdaad gelukt, de klant heeft nog heel lang met de auto gereden.

Mijn vraag aan Miranda Castricum:
"Ik weet dat jij iedere week op verschillende markten, door weer en wind, bloemen verkoopt. Waarom heb jij gekozen voor de markt en niet voor een bloemenwinkel?"

Luchtfoto van Uitgeest
Binnenkort ontvangt u berichten over uw buurt in uw inbox 1 uur geleden
Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 25 april 18 uur geleden
Omleidingen, volg woensdag de bordjes!
Afslag rotonde Melis Stokelaan afgesloten 22 uur geleden 3
Afbeelding
Vaten met onbekende stof gedumpt op Busch en Dam 23 apr, 08:00
De Karel passeerde zondag 21 april station Uitgeest.
Icoon op spoor Uitgeest 22 apr, 12:15
Varend door het Ilperveld.
Broedende weidevogels en voorjaarsbloemen in het Ilperveld 22 apr, 10:00
Voedselbank.
Met spoed gezocht: twee vrijwilligers gezocht voor de Voedselbank 22 apr, 09:00
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 20:00
Afbeelding
Abonnement voor het nieuwe zwemseizoen? Nu in de voorverkoop! 21 apr, 16:00
Seizoenswandeling tussen Akersloot en Uitgeest.
Seizoenswandeling Noord-Hollandpad "maakt zaken zichtbaar en bespreekbaar" 21 apr, 12:00
Gepassioneerd vertelt Arie Zonjee over (de geschiedenis) van zijn Stokkenfabriek op de Meldijk.
S.U.S.-excursie naar de stokkenfabriek:"Een bijzonder uitstapje door het erfgoed van ambacht" 21 apr, 10:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 19:00
Digitale krant