Jachthaven Zwaansmeer (archief- zomerfoto 2017)
Jachthaven Zwaansmeer (archief- zomerfoto 2017) (Foto: Pauline Rote)

Deel jouw beeld uit Noord-Holland!

REGIO – Met elkaar zijn in tijden van het coronavirus. Hoe doe je dat? Het Noord-Hollands Archief vraagt het publiek om beelden van slimme oplossingen in tijden van social distancing te delen voor de latere generaties.

Contact met je oma en opa, buren of beste vrienden op 1,5 meter afstand. Hoe doe je dat? Vooral op dagen als Koningsdag en 4 en 5 mei was dit nogal een uitdaging. Het Noord-Hollands Archief is op zoek naar beeldmateriaal van de oplossingen die het publiek in heel Noord-Holland voor sociaal contact heeft gevonden in tijden van social distancing. Wie een foto heeft genomen die dit illustreert, kan deze schenken aan het Noord-Hollands Archief. Hier wordt een keuze gemaakt uit de mooiste inzendingen. Deze worden toegevoegd aan de beeldbank op de website zodat ook de toekomstige generaties kunnen begrijpen en beleven wat er nu gebeurt.

Uiteraard zorgt het Noord-Hollands Archief er ook voor dat de coronacrisis, die ons nu allemaal in haar greep houdt, voor het collectieve geheugen wordt vastgelegd. Net als veel andere archiefdiensten verzamelt het archief een speciale collectie van unieke beelden uit Noord-Holland. Zo legt Vannessa Timmermans, de stadsfotografe van het Noord-Hollands Archief, het veranderende stadsbeeld van Haarlem vast. Zij doet geregeld een rondje door Haarlem en fotografeert hoe de straten en pleinen erbij liggen en welke maatregelen de overheid, ondernemers en organisaties nemen. Zij ging op beren- en regenbogenjacht, bezocht de (normaal) meest drukke plekken in Haarlem en heeft een selectie van de mooiste briefjes en posters op de ramen op de foto gezet.

Heb je een sprekende aanvulling op deze beelden in Noord-Holland, dan ziet het Noord-Hollands Archief die graag tegemoet. Foto’s kun je uploaden via het formulier op de website https://noord-hollandsarchief.nl/corona. Mail voor vragen naar coronainbeeld@noord-hollandsarchief.nl

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Zaterdag 26 september is het BURENDAG: De ‘perfecte’ gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten…of niet? In Uitgeest heeft iedereen wel buren. Dichtbij of wat verder weg. We hebben allemaal wel een mening over de mensen die naast ons wonen. Waar erger je het meest aan bij je buren?Reageren!