Huisarts Chesters in zijn nieuwe praktijkruimte in gezondheidscentrum MOVE!.
Huisarts Chesters in zijn nieuwe praktijkruimte in gezondheidscentrum MOVE!. (Foto: Margreeth Anema)

Dokter Chesters opent praktijk in Akersloot: 'De ouderwetse huisarts in een modern jasje'

AKERSLOOT - Sinds 23 maart houdt huisarts Robin Chesters praktijk in MOVE!, het allereerste gezondheidscentrum in Akersloot met alle eerstelijnszorgdisciplines onder één dak. De huisarts is vijf dagen per week van 08.00 uur tot 17.00 uur aanwezig in het gezondheidscentrum en heeft geen assistente. Hij is namelijk direct bereikbaar voor patiënten via zijn mobiele telefoon.

“Persoonsgericht en laagdrempelig, maar ook omdat ik telefonisch al veel informatie over de klacht van mijn patiënt kan verzamelen,” aldus Chesters.

Voortreffelijke zorg
Na zijn studie geneeskunde in Leiden ging hij in Engeland studeren. Twintig jaar hield hij daar praktijk, ook sloot hij zich aan bij de Royal College of General Practitioners, een overkoepelend orgaan voor huisartsen. Hij bekleedde daar 12 jaar lang de functie van examinator bij bepaalde cursusonderdelen van huisartsen in opleiding. Deze organisatie is gericht op voortreffelijke zorg onder het motto: ‘Cum Scientia Caritas’, oftewel ‘Compassion With Knowledge’. “Dit betekent dat zorgzaamheid en patiëntgerichtheid hoog in het vaandel staan, maar dat wij ook zorgen dat wij op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in de gezondheidszorg,” vertelt Chesters.

Zoveel mogelijk zelf behandelen
En dat laatste is hem op het lijf geschreven: “Ik vind het belangrijk om je als huisarts altijd door te ontwikkelen. Ik bleef doorstuderen en haalde o.a. diploma’s in gynaecologie en huidziekten, maar mijn specialisme is acute geneeskunde die wordt toegepast bij bijvoorbeeld hartinfarcten en bloedvergiftiging,” zo legt hij uit. Daarom heeft de huisarts o.a. een van de meest geavanceerde ECG-apparaten in zijn praktijk waarmee hij o.a. hartfilmpjes kan maken. “In Engeland zijn de ziekenhuizen overvol dus de huisarts behandelt zoveel mogelijk zelf, dat is ook mijn streven. Als ‘ouderwetse’ huisarts maak ik toch graag gebruik van de meest professionele en moderne apparatuur,” glimlacht Chesters.

Spijkerbroek
Toen zijn dochter geneeskunde besloot te gaan studeren in Leiden keerde het gezin terug op Nederlandse bodem. Het was een bewuste keuze van de huisarts om neer te strijken in Akersloot: “Als dokter wil ik één zijn met de gemeenschap. In een dorp als Akersloot groet iedereen elkaar en zijn we verbonden, er is meer persoonlijk contact dan in een stad, dat vind ik fijn. Ook de multidisciplinaire setting van MOVE! bevalt mij prima. Er is sprake van een zorgzaam en ondersteunend team, goed overleg en korte lijnen.” Toch zijn er ook wat verschillen met zijn tijd in Engeland: “In Engeland zijn dokters gereserveerder en lopen ze altijd in een jasje met een dasje. Ik ben blij dat ik mezelf hier meer als persoon kan laten zien, maar een consult in spijkerbroek? Dat gaat mij net even te ver,” glimlacht dokter Chesters.

Huisarts Chesters

Tel.: 0251-342 402

Website: huisartspraktijkchesters.praktijkinfo.nl

Meer berichten