Het CDA bezorgt bloemen op gepaste afstand.
Het CDA bezorgt bloemen op gepaste afstand. (Foto: aangeleverd)

Ingezonden brief: bloemen van CDA voor Geesterheem

Een verrassing voor de bewoners, die al vele weken geïsoleerd wonen, zonder bezoek in hun kleine appartement. En ook een bos bloemen voor alle medewerkers van Geesterheem.

Het CDA heeft zich enorm ingezet om onze Uitgeester senioren in de nabije toekomst een modern tweekamerappartement te kunnen laten bewonen in het centrum van Uitgeest.

ViVa! Zorggroep heeft aangegeven één groot nieuw complex van 80 woningen te willen realiseren, buiten het centrum van Uitgeest. Een passende bouwlocatie is nog niet gevonden.

Het CDA is voorstander om in Uitgeest twee kleinere zorgcomplexen te bouwen waarvan er een spoedig gebouwd zou kunnen worden op de oude bibliotheeklocatie. Het tweede complex kan dan in de toekomst gebouwd worden op een vrijkomende schoollocatie.

In de huidige coronaperiode ziet het CDA grote voordelen van twee kleine complexen, waarbij een mogelijke toekomstige epidemie niet alle bewoners van één zorgcomplex in Uitgeest zal treffen.

In Castricum wordt momenteel de verbouwing van de villa 'Fochteloo' voorbereid. Hierin komen 10 zorgappartementen. De zorgspecialist uit Santpoort levert hier 24 uur zorg per dag. In Heiloo staat het nieuwe zorgcomplex Nieuw Varne met 31 appartementen. Waarom zou dat in Uitgeest ook niet kunnen?

Het CDA zou graag zien dat het college van B&W, met de kennis van nu, een heroverweging maakt met de verdere ontwikkeling van het Centrumplan.

Wim Rodenburg (CDA)

Meer berichten