Foto: Gemeente Uitgeest

Locaties clusterplaatsen

UITGEEST - Op 6 mei 2020 nam het college een definitief besluit over de locaties van de clusterplaatsen van Uitgeest. De gemeente heeft veel zienswijzen ontvangen.

Locatiecriteria
De gemeente heeft alle zienswijzen zorgvuldig bekeken en behandeld. De gemeente heeft daarbij steeds gekeken naar de locatiecriteria. Criteria als bereikbaarheid en veiligheid voor de inwoners en het verkeer zijn erg belangrijk. De gemeente realiseert zich dat sommige keuzes impact hebben op de woonomgeving. Ook leverde het dilemma's op, want een kleine wijziging heeft soms gevolgen voor een grotere groep mensen. In die gevallen heeft de gemeente zoveel mogelijk in overleg met de betrokkenen een oplossing gezocht. Via deze pagina op de website van de gemeente kun je een overzicht vinden van alle ingediende zienswijzen en de reactie van de gemeente daarop. Daar staat ook het definitieve besluit en de nieuwe kaarten met de clusterplaatsen. 

Werkzaamheden
Omdat we in juni 2020 de nieuwe clusterplaatsen willen gebruiken, worden de komende weken voorbereidende werkzaamheden gedaan om de tegels voor de clusterplaatsen te plaatsen.

Vragen over de clusterplaatsen kun je mailen naar grondstoffen@debuch.nl. Voor meer informatie of vragen over afval, de clusterplaatscriteria en het grondstoffenplan, kun je terecht op deze website.

Bron: Gemeente Uitgeest

Meer berichten