Foto: Gemeente Uitgeest

Wie verdient er een lintje in Uitgeest?

UITGEEST - Ken je iemand die een lintje verdient? Tijdens de Lintjesregen op 24 april 2020 zijn drie inwoners van Uitgeest onderscheiden met een Koninklijke Onderscheiding. Door de coronamaatregelen krijgen zij hun onderscheiding later nog fysiek uitgereikt door de burgemeester.

Daarmee krijgen zij een blijk van waardering uit de samenleving voor alle langdurige inzet voor de maatschappij op allerlei terreinen. Ken je ook iemand in je omgeving die een lintje verdient? Dan kun je die persoon voordragen. Neem contact op met de gemeente waarin de persoon woont. 

Een Koninklijke Onderscheiding kan worden uitgereikt bij twee gelegenheden:
- Tijdens de jaarlijkse 'Lintjesregen', op de laatste werkdag voor Koningsdag;
- Bij een bijzondere gelegenheid, zoals bijvoorbeeld een afscheid of een jubileum.

Vraag op tijd een lintje aan
Wanneer je iemand wil voordragen voor een lintje, doe dat dan voor 1 juli 2020 als je wilt dat de onderscheiding tijdens de jaarlijkse 'Lintjesregen' in 2021 wordt uitgereikt. Een voorstel voor de uitreiking bij een bijzondere gelegenheid, moet zes maanden voor de gewenste datum van uitreiking worden ingediend.

Meer informatie
Over de regels rond de toekenning van lintjes kun je alles lezen op deze website. Voor meer informatie over het aanvragen van een Koninklijke Onderscheiding kun je contact opnemen met Margriet Swart van de afdeling Bestuursondersteuning, telefoon 088-9097065 of via e-mailadres margrietswart@debuch.nl.  

Bron: Gemeente Uitgeest

Meer berichten