Foto: Beeldbank Vereniging Oud-Uitgeest

Activiteiten Historische Vereniging Oud-Uitgeest afgelast

UITGEEST - In Nederland heeft de overheid besloten tot het afgelasten van alle publieke evenementen tot 1 juni 2020. Dit geldt ook voor de activiteiten van de historische verenigingen CALU (Oud-Castricum, Oud-Akersloot, Oud-Limmen en Oud-Uitgeest) rond 75 jaar bevrijding.

Er stonden veel leuke activiteiten op de planning. Een fietstocht waarvan de route door de vier dorpen loopt, een fietstocht in de afzonderlijke plaatsen, een viertal tentoonstellingen rond de Tweede Wereldoorlog inclusief de vertoning van een film met regionale gebeurtenissen uit deze periode, de uitreiking van een speciale uitgave van het boek 'Dagboek van de kapelaans', maar vooral ook de onthulling van het oorlogsmonument ter nagedachtenis aan de gesneuvelde bemanning van het Engelse gevechtsvliegtuig dat op 8 september 1944 werd neergeschoten bij Limmen.

Alle activiteiten worden verplaatst naar een later tijdstip, die mede afhankelijk is van de uitkomst van de landelijke discussie rond een nieuwe datum van de 4 en 5 meiviering.

Meer berichten