Foto: Pixabay

Nieuwe maatregelen milieustraten en afvoer van afval

UITGEEST - De gevolgen van het coronavirus in de samenleving zijn ingrijpend. De gezondheid van iedereen staat daarbij voorop. Gemeente Uitgeest probeert in deze lastige tijd de dienstverlening zo lang en goed mogelijk in stand te houden. Dit kan alleen met jouw hulp. Stel daarom de afvoer van afval zoveel mogelijk uit. Beperk dit tot het hoogst noodzakelijke, laat geen afval achter op straat of naast containers en houd afstand van de medewerkers van de gemeente en van elkaar. 

Teveel bezoekers milieustraten
Het is te druk op de milieustraten en daardoor moeilijk om voldoende afstand van elkaar te bewaren. De regels op de milieustraten zijn daarom aangescherpt:
- Stel afvoer van afval zoveel mogelijk uit. Mocht een bezoek toch noodzakelijk zijn, houd dan rekening met wachttijden.
- De gemeente laat zeven auto's tegelijk toe en per auto maximaal twee personen.
- Wacht voor de slagboom in de rij tot je aan de beurt bent. Doe dit in de auto of bij je fiets. Loop niet zelf het terrein op, maar wacht op de instructies van de medewerkers.
- Kom eventueel later terug bij een te lange rij. Je kunt de milieustraat pas betreden als een medewerker dit aangeeft.

Alleen als iedereen zich houdt aan de regels en de instructies van de medewerkers worden opgevolgd, kan het afvoeren van afval op een veilige manier gebeuren. De komende periode zien handhavers hier extra op toe. Is een bezoek aan de milieustraat echt noodzakelijk, kom dan zoveel mogelijk op werkdagen tijdens de rustige momenten. Deze zijn aan het begin van de ochtend, tussen de middag en een uur voor sluitingstijd. Kom niet in het weekend. De wachttijden kunnen op drukke momenten oplopen tot twee uur.

Afval naast de container
Doordat er meer mensen thuis zitten, is er een behoorlijke toename van afval. Er wordt meer afval aan huis opgehaald. Maar ook de ondergrondse containers voor restafval, glas, papier, textiel en PMD zijn eerder vol. Afval dat er niet meer in past, wordt er soms naast gezet. Dit zorgt voor zwerfafval, ongedierte en extra inzet van de medewerkers, die hard werken om de leefomgeving veilig en schoon te houden. De containers worden al vaker geleegd, maar je kunt de gemeente hier ook bij helpen. Laten wij de leefomgeving samen netjes houden.

- Plaats (grof) afval niet meer naast de container wanneer deze vol is.
- Neem het afval mee terug naar huis, breng het naar een milieuparkje op een andere locatie of kom terug op een ander tijdstip.

Buitendienst werkt door en houdt omgeving netjes
De medewerkers van de buitendienst zijn nog steeds volop bezig. Dat gaat vaak om cruciale functies zoals op de zeer drukke milieustraten, de afvalinzameling, het rioolbeheer, de veerponten en de mogelijkheid tot begraven. Ook de medewerkers die zorgen voor het openbaar groen, de wegen en de speelplaatsen werken door. Zij proberen de openbare ruimte in een goede en veilige staat de houden. Ze werken volgens de richtlijnen van het RIVM: er wordt anderhalve meter afstand bewaard en men houdt zich aan de hygiënemaatregelen. Heb je vragen aan deze medewerkers op straat, houd dan anderhalve meter afstand. Alleen zo kunnen zij hun werk op een veilige manier blijven doen en de omgeving netjes houden.

Alle maatregelen gelden in ieder geval tot 28 april 2020. Als iedereen zich aan de regels houdt, kan de dienstverlening op peil worden gehouden. Hiervoor vraagt de gemeente je begrip en medewerking. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Bron: Gemeente Uitgeest

Meer berichten