Foto: Aukje Verlinden

Sollicitatieprocedure voor burgemeesterschap Uitgeest tijdelijk opgeschort

UITGEEST - De commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk, heeft de gemeenteraad medegedeeld dat de sollicitatieprocedure voor het burgemeesterschap van Uitgeest tijdelijk wordt opgeschort.

Vanwege de coronamaatregelen van het Rijk is het nu niet mogelijk om deze procedure te doorlopen. Immers, fysiek contact moet nu beperkt worden en bijeenkomsten van meer dan drie personen kunnen niet plaatsvinden. In de sollicitatieprocedure is het belangrijk om persoonlijk contact te hebben om een goed beeld te kunnen vormen van de kandidaten en een weloverwogen keuze te kunnen maken. Waarnemend burgemeester Gerrit Goedhart blijft in functie totdat de vacature is vervuld.

Zeventien kandidaten
Vier vrouwen en dertien mannen hebben gesolliciteerd naar het ambt van burgemeester van de gemeente Uitgeest. Elf hebben een (fulltime) functie in het openbaar bestuur en zes personen hebben een functie daarbuiten. Normaliter gaat de commissaris van de Koning verder met de sollicitatieprocedure door gesprekken te voeren met een aantal kandidaten. Daarna zou dan een selectie gemaakt worden van de kandidaten die een gesprek gaan hebben met de vertrouwenscommissie van de gemeente Uitgeest. De kandidaten die nu gesolliciteerd hebben op deze burgemeestersvacature, worden in portefeuille gehouden tot het moment dat meer duidelijkheid is over het verdere verloop van deze procedure. Momenteel is nog niet te voorzien wanneer de procedure wordt hervat.

Bron: Gemeente Uitgeest

Meer berichten