Minister-president Rutte op TV toen hij het Nederlandse volk toesprak.
Minister-president Rutte op TV toen hij het Nederlandse volk toesprak. Foto: Margreeth Anema

Vanavond duidelijkheid over eventuele verlenging coronamaatregelen

Algemeen

UITGEEST- De crisiscommissie van het kabinet gaat vandaag in beraad over de bestaande coronamaatregelen. Worden ze verlengd na 6 april of is het einde in zicht? Om 19.00 uur staat een persconferentie gepland waarbij de premier Nederland hierover duidelijkheid zal verschaffen.

Voor winkeliers, de horeca en andere ondernemers breekt er een spannende avond aan, we spraken een aantal Uitgeester ondernemers over hoe zij deze bizarre tijd beleven:

Niek Groen van café restaurant Klaas: "De verwachting is dat de maatregelen met een maand worden verlengd. Onze omzetten zijn nu uiteraard veel minder dan gebruikelijk maar door onze opgezette bezorgdienst kunnen we wel overleven. De afgelopen twee weken waren een groot succes, in het weekend was alles uitverkocht dus we hebben zelfs een nieuw menu op onze website gezet. We blijven optimistisch, immers: 'positiviteit wint altijd!'”

Juliette de By van kledingzaak Sizeup is deze week dicht. "Het is natuurlijk een drama dat mijn winkels in Heemskerk en Uitgeest deze week gesloten zijn. De piek zou volgens de regering deze week zijn daarom koos ik hiervoor, maar ik bekijk het vanaf nu week na week. Meer kan ik niet doen", legt zij uit. Ze heeft veel steun aan haar man, die alles goed kan relativeren en haar met beide benen op de grond houdt. 

Roy Liefting van LieftingFit: "We hopen natuurlijk dat we zo snel mogelijk weer mogen beginnen! We snappen het daarentegen ook als de maatregelen verlengd gaan worden. Ons doel is om mensen zo fit en gezond mogelijk te maken. Daarom staan we ook achter de maatregelen van de overheid. Gezondheid staat voor op. We hopen dat we zo snel mogelijk op een veilige manier weer verder mogen met wat we het liefste doen; het trainen en fitter maken van mensen".  Zolang dat niet in de Gym kan, kunt u fit blijven door de online trainingen te volgen die LieftingFit verzorgt. 

.