Joey en Stijn tijdens het ICGT toernooi in 2019. De jeugd heeft de toekomst.
Joey en Stijn tijdens het ICGT toernooi in 2019. De jeugd heeft de toekomst. (Foto: Margreeth Anema)

FC Uitgeest: De jeugd heeft de toekomst

UITGEEST- De technische commissie van de jeugd van FC Uitgeest is druk bezig geweest met het opstellen van een nieuw jeugdopleidingsplan en jeugdbeleidsplan. Daarnaast wordt er ook volop geïnvesteerd in de jeugdopleiding.

De vergoeding van Fedde de Jong is gebruikt voor de aanschaf van nieuwe verrijdbare pupillen doelen. Een 5-tal jeugdtrainers volgen dit jaar KNVB Trainers cursussen, van Pupillen, Junioren tot EUFA Youth C opleidingen. Een groot aantal jong senioren spelers geven momenteel in de meeste leeftijdscategorieën training en het aantal groeit. Dit seizoen is er ook spontaan een sponsor opgestaan die een mooi bedrag heeft geschonken specifiek voor de jeugdopleiding. We gaan dit mooie bedrag gebruiken in de vorm van opleiden van deze jonge trainers. 

Het Jeugdbeleid is daarnaast ook aangevuld met een Jeugd Opleidingsplan. Met meer dan 45 jeugd teams, 90 jeugd trainers staat er al jaren een hele mooie structuur waarin alle teams de gelegenheid krijgen om 2x per week met plezier te kunnen trainen op ons complex. Met een mix van gediplomeerde trainers, oud voetballers en bereidwillige vrijwilligers wordt er elke dag van de week trainen gegeven. De uitdaging ligt om al onze jeugdspelers zo goed mogelijk op te leiden. Het jeugdopleidingsplan gaat hierin faciliteren en brengt 1 lijn in het opleiden van onze jeugd en de spelprincipes van FC Uitgeest. Er is kant en klare oefenstof aangekocht per leeftijdscategorie welke voor alle trainers verkrijgbaar is via de Jeugd Coördinatoren of via de Technische Coördinatoren.  

Meer informatie over de beleidsgebieden en het opleidingsplan vind je via de website van FC Uitgeest.

Meer berichten