Foto: Anthony Verolme

Heemskerkse Marloes Bloedjes publiceert gratis online workshop over bomen schilderen

HEEMSKERK - Ook bij Toverzicht zijn er tijdelijk geen teken- en schilderlessen vanwege het Coronavirus. Om iedereen toch te kunnen blijven inspireren en iets aan te bieden, biedt Marloes Bloedjes een gratis online workshop aan: ‘Trees in the Light’. Zo kunnen mensen alsnog thuis of in de tuin aan de slag met schilderen en even hun hoofd leeg maken. 

De workshop is helemaal gewijd aan het tekenen en schilderen van bomen. Wellicht heb je een mooie boom in de tuin, kun je een snelle schets maken in het park of heb je veel foto’s in je telefoon staan van bomen die je mooi vindt. In de workshop kies je 4 mooie bomen uit waar je een serie van maakt. Eerst in een schets, dan met acrylverf op een houten paneel. Stap voor stap legt Marloes uit hoe je de achtergrond maakt, hoe je de bomen op het doek plaatst (en op welke plek) en hoe je kunt werken met schaduw en licht. 

Bomen zijn een steeds terugkerend thema in het werk van Marloes Bloedjes. Ze gaat regelmatig naar buiten om te schilderen, maar ook in haar vrije werk komen er vaak spontaan bomen tevoorschijn. Vandaar dat ze deze workshop - samen met haar vriend  Anthony Verolme - in elkaar heeft gezet en opgenomen. Wil je bomen schilderen in een losse, abstracte stijl? Doe dan mee! De workshop bestaat uit ongeveer 5 uur videomateriaal en een werkboek met extra achtergrondinformatie, tips en pagina’s om notities te maken en te schetsen. Hij is in het Engels en gratis tot 21 april. Je kunt meer informatie vinden en je hier aanmelden.  Als je vragen hebt, mail dan naar marloes@toverzicht.nl. 

Meer berichten