Van links naar rechts: Martine, Daniëlle, Angel en Charissa. Gaby kon er niet bij zijn.
Van links naar rechts: Martine, Daniëlle, Angel en Charissa. Gaby kon er niet bij zijn. (Foto: aangeleverd)

Meldpunt hulp Uitgeest helpt graag waar nodig

UITGEEST - Daar stonden vijf collega's dan zondagavond, toen de regering bekendmaakte dat de horeca per direct zijn deuren moest sluiten. Dit gold namelijk ook voor de horecagelegenheid in Castricum waar zij werkzaam zijn. De verslagenheid maakte vrijwel direct plaats voor daadkracht, binnen een paar dagen was 'Meldpunt hulp Uitgeest' een feit.

''We besloten dat we mensen willen helpen die vanwege de coronacrisis in de knel komen met praktische zaken'', vertelt Daniëlle, een van de collega's. Ze denkt daarbij aan boodschappen doen, de hond uitlaten of kinderen helpen die thuis onderwijs krijgen. ''Als je als ouder thuis moet werken is het misschien lastig om ook je kind te begeleiden dat thuis onderwijs volgt. Een van onze collega's heeft in het onderwijs gewerkt en zou dit op zich kunnen nemen'', aldus Daniëlle. 

Er zijn nog niet veel hulpvragen binnengekomen. ''Blijkbaar kunnen er veel zaken onderling opgelost worden, dat is natuurlijk heel fijn'', vertelt ze. ''In het ziekenhuis verwachten ze de piek volgende week dus ik voorzie wel dat er aanvragen gaan binnenkomen'', vult ze aan. In de tussentijd zitten de dames niet stil: ze hebben zich als vrijwilliger ingeschreven bij het Rode Kruis Ziekenhuis.

Inmiddels hebben zich veel mensen gemeld die ook kunnen helpen op diverse vlakken. ''Wij vinden het geweldig om te merken dat er zoveel mensen zijn die iets willen doen voor andere mensen'', zegt Daniëlle. De dames roepen iedereen op die hulp nodig heeft, al is het maar voor iets kleins, te bellen naar Meldpunt hulp Uitgeest. ''Echt bellen hoor, we doen het graag'', benadrukken ze. Het telefoonnummer dat je kunt bellen met een hulpvraag is: 06-122 321 88, of stel je hulpvraag via de Facebookpagina 'Meldpunt hulp Uitgeest'.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Zaterdag 26 september is het BURENDAG: De ‘perfecte’ gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten…of niet? In Uitgeest heeft iedereen wel buren. Dichtbij of wat verder weg. We hebben allemaal wel een mening over de mensen die naast ons wonen. Waar erger je het meest aan bij je buren?Reageren!