Foto: Pixabay

Extra maatregelen voor ondernemers en zelfstandigen

UITGEEST - In verband met het coronavirus heeft het kabinet extra economische maatregelen getroffen voor ondernemers, bedrijven en werkgevers.

Op de website van de Rijksoverheid vindt je meer informatie over deze uitzonderlijke economische maatregelen. Op de website van het ministerie van Economische Zaken staan antwoorden op veel praktische zaken. Banken kunnen aanmeldingen voor de verruimde kredietregelingen (BMKB en GO) bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland doen, de uitvoeringsorganisatie van het ministerie Economische Zaken en Klimaat. Ondernemers melden zich voor verruimde kredietmogelijkheden bij hun kredietverstrekker. 

Voor de belastingmaatregelen kunnen ondernemers terecht bij de Belastingdienst Zakelijk via belastingdienst.nl/coronavirus. De regelingen van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid worden zo spoedig mogelijk opengesteld. Voor sommige regelingen bepaalt het ministerie een dezer dagen wie de uitvoering ervan gaat doen. Zodra dit bekend is, volgt er meer informatie op de website van de gemeente. Dit moet men dus in de gaten houden. 

Heb je als ondernemer nog andere vragen? Dan kun je contact opnemen met het Adviesteam Kamer van Koophandel. Je kunt vragen stellen over voorraden, personeel, financiële gevolgen en het aanvragen van werktijdverkorting. Het telefoonnummer van het Adviesteam Kamer van Koophandel is 0800-2117 (gratis nummer, werkdagen geopend van 8:30 uur tot 17:00 uur). Je kunt ook terecht op de website van de Kamer van Koophandel. Heb je vragen over of problemen met het betalen van de gemeentelijke belastingen? Kijk dan op de nieuwspagina van Cocensus wat je kunt doen. 

Ook ontwikkelingsbedrijf NHN neemt maatregelen tegen het coronavirus. Zo is er vanaf 17 maart op de website van NHN een forum actief waar ondernemers, maar ook overheid en cruciale sectoren, terecht kunnen met vragen, oplossingen, samenwerkingsvoorstellen of hulp gevraagd en aangeboden. 

Bron: Gemeente Uitgeest

Meer berichten