Foto: Pixabay

Zorg-ervaring? Het RKZ heeft je nodig!

REGIO- Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) in Beverwijk vraagt mensen met ervaring in de zorg zich te melden. Het ziekenhuis kan de extra hulp goed gebruiken, nu de drukte flink toeneemt vanwege de uitbraak van het coronavirus. Het gaat om mensen die als vrijwilliger aan de slag zullen gaan. 

Volgens het RKZ gaat het om patiëntgebonden werk en andere taken.Het ziekenhuis doet de oproep voornamelijk aan oud-zorgverleners, medisch specialisten, co-assistenten en zorg & welzijn-studenten. Maar ook niet-medisch geschoolde mensen zijn nodig. 

Via een speciale vacature-pagina kunnen vrijwilligers zich aanmelden. "We kunnen jouw hulp goed gebruiken", meldt het ziekenhuis.

Zes medewerkers besmet

Het RKZ is flink getroffen door het virus. Gisteren werd duidelijk dat in het RKZ zes medewerkers besmet zijn geraakt met het virus.

Eerder was er ook al een coronapatiënt opgenomen op de intensive care-afdeling van het ziekenhuis. Toen moesten uit voorzorg 25 medewerkers thuisblijven. Inmiddels is gebleken dat niemand van hen het virus heeft. 

Meer berichten