Kees en Sandra Beentjes.
Kees en Sandra Beentjes. (Foto: aangeleverd)

De zes vragen aan... Kees Beentjes

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren op de Hogeweg in Uitgeest en heb daar ook mijn jeugd doorgebracht. Lekker spelen in de speeltuin en voetballen op het veldje voor Siro. In de weekenden zelf voetballen of met mijn vader mee bij USVU en later in de senioren bij FC Uitgeest.

Ik ging naar de Binnenmeerschool en daarna naar het Bonhoeffercollege in Castricum. Daarna heb ik mijn mts-diploma gehaald in Beverwijk en mijn hts-diploma in Amsterdam. Tijdens mijn schooltijd heb ik veel gewerkt bij Van der Valk als ober en ook bij slijterij Vreeburg als bezorger van bestellingen.

Momenteel werk ik bij Dunamare Onderwijsgroep. Afgelopen zomer ben ik binnen de onderwijsgroep overgestapt naar een van de scholen, Het Schoter in Haarlem. Hier ben ik nu verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering. Lastig genoeg met de huidige coronaperikelen.

Tijdens mijn bijbaan bij Van der Valk heb ik mijn vrouw Sandra ontmoet. Zij komt uit Heemskerk maar heeft hier goed haar draai kunnen vinden. Gelukkig maar, want ik zou Uitgeest niet kunnen missen. Inmiddels hebben we twee zonen, Joep en Toon. Ook zij genieten zichtbaar in Uitgeest.

2. Wat is jouw zwakte?
Ik vind overal wat van en deel dan ook graag mijn mening. En alsof dat nog niet genoeg is ga ik ook nog proberen oplossingen te bedenken en deze ook uitvoeren wanneer het me te lang duurt. Hierdoor ben ik nogal eens bemoeizuchtig en loop ik op zaken vooruit. Ook raak ik mijn besef van tijd kwijt wanneer ik met een 'project' bezig ben. Meestal geeft mijn vrouw dan wel een signaal wanneer het genoeg is geweest.

3. Wat is voor jou geluk?
Wanneer we in de tuin zitten te eten, het liefst met de barbecue aan. Mooi weer, koude drankjes en lekker eten. Even alles vergeten en lekker genieten met ons gezin of met familie en vrienden.

4. Wat zoek je op reis?
Wij gaan meestal twee keer per jaar op vakantie. In de winter naar de sneeuw samen met mijn ouders en de gezinnen van mijn zussen. We skiën dan en ’s avonds doen we een spelletje. Hierdoor speek je elkaar wat uitgebreider dan normaal en weet je weer een beetje wat elkaar bezighoudt. In de zomer zoeken we graag de zon op. Toen we nog met z’n tweeën waren gingen we graag naar Griekenland. De laatste jaren zijn we op Frankrijk georiënteerd. Een complete camping en een aantrekkelijke omgeving heeft dan onze voorkeur.

5. Welk maatschappelijk probleem raakt je?
De individualisering van de maatschappij. Hierdoor zijn mensen niet goed geïnformeerd en praten en werken langs elkaar heen. Er wordt te veel gekeken naar wat op henzelf van toepassing is en ze missen vaak het grotere beeld. Hierdoor worden veel zaken uitgesteld of slechts gedeeltelijk of voor de korte termijn opgelost. Het ontbreekt aan samenhang. Je ziet dit ook terug in het uiten van meningen en het bekritiseren van anderen. Alles moet maar gezegd kunnen worden omdat we dat zo met elkaar geregeld hebben. Een goede zaak natuurlijk, maar soms zou het beter zijn om je mening even voor je te houden en het uitdagende karakter van je antwoord af te wegen tegen de toegevoegde waarde ervan.

6. De vraag van Maaike Enthoven:
"Kees, jij bent wereldduurrecordhouder dubbelspel tennis door 62 uur achter elkaar te tennissen in juli 2017. Hiervoor was je als een topsporter aan het trainen. Ik ben benieuwd hoe voor jou de periode erna was. Ben je in 1 keer gestopt met trainen of heb je dit afgebouwd? En hoe kijk je terug op deze topprestatie?

Allereerst een kleine correctie op de vraag. Officieel zijn we geen wereldduurrecordhouders omdat onze registratie ongeldig is verklaard, maar dat is voor ons bijzaak. Gelukkig waren er dat weekend veel Uitgeesters aanwezig waardoor de prestatie in ieders geheugen gegrift staat. De Uitgeester heeft trouwens een heel mooi filmpje gemaakt dat op YouTube staat (https://www.youtube.com/watch?v=6YLo8sgj_FE). Voor mij persoonlijk was dit natuurlijk een hoogtepunt, het was drie dagen lang genieten van alle mensen die langskwamen en de opbrengst voor Stichting Terre was bijzonder.

Samen met de andere mannen heb ik er ruim een jaar naar dit moment toegewerkt. Je leven moet je echt afstemmen op de inzet die nodig is om jezelf voor te bereiden op zo’n evenement. Dus je dagen goed plannen. Het een en ander afstemmen met thuis, werk en trainingen is soms lastig maar met een duidelijk doel voor ogen is het mogelijk.

Na de 62uur was het een machtig gevoel om zo fit te zijn. Je kunt voor je gevoel de hele wereld aan maar je weet ook hoeveel inzet het vergt om fit te blijven. Het eetpatroon verandert, je bent veel weg van huis om te trainen en de dagindeling op je werk moet je ook enigszins aanpassen. Ik heb nog ruim anderhalf jaar op redelijk niveau doorgetraind maar na een gebroken grote teen met voetbal is de klad erin gekomen. Het wordt tijd om weer te beginnen want in september is de Dam tot Damloop waarmee een bijdrage geleverd kan worden aan Stichting Terre. Ik hoop er tegen die tijd weer klaar voor te zijn.

Mijn vraag aan Sangsill Park:
" Jij komt uit Zuid-Korea en bent onze buurvrouw op De Bonkelaar. Waarom heb je voor Uitgeest gekozen en wat zijn de grootste verschillen met je geboorteplaats?"

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Zaterdag 26 september is het BURENDAG: De ‘perfecte’ gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten…of niet? In Uitgeest heeft iedereen wel buren. Dichtbij of wat verder weg. We hebben allemaal wel een mening over de mensen die naast ons wonen. Waar erger je het meest aan bij je buren?Reageren!