Foto: Pixabay

Heemskerkse kroegbaas reageert op corona-sluiting: "Donkere wolk boven bestaan"

HEEMSKERK - Marcel Korver, eigenaar van café Ons Plein, heeft begrip voor de corona-maatregel dat hij tijdelijk moet sluiten. Niettemin komt het nieuws keihard aan. "Het is een zwarte wolk boven mijn bestaan." 

Korver kijkt in zijn café in Heemskerk met bezoekers naar de ontwikkelingen op de televisie. Het is een ronduit spannende middag voor hem.

"Een kroeg kan niet zonder klanten", vertelt hij tegenover NH Nieuws. "Natuurlijk heb je voor een paar weken een buffer, maar dit moet niet te lang gaan duren. Het is ook je passie: je wilt dat de mensen het leuk hebben", aldus de kroegbaas, die zich morgen gaat beraden.

Ook in Wijk aan Zee kwam de sluiting onverwachts voor de eigenaar van restaurant Hotel Sonnevanck. 

"Ik heb al mijn reserveringen voor vanavond afgebeld", laat de eigenaar weten. "Tussen 18.00 uur en 19.00 uur gaan we dicht." De hotelgasten mogen nog blijven, maar twee van de drie gasten hebben besloten naar huis te gaan.

De regering maakte zondag 15 maart in een persconferentie bekend dat alle horeca vanaf 18.00 uur gesloten moet zijn in verband met het coronavirus. De sluiting voor horecazaken geldt in ieder geval tot en met 6 april.

Bron: NHnieuws

Meer berichten