Jasper Nugteren.
Jasper Nugteren. (Foto: aangeleverd)

De zes vragen aan... Jasper Nugteren

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben in 1980 geboren in de Vrijburglaan in Uitgeest en heb daar tot mijn 25ste gewoond. Daarna twee jaar in de Sternstraat en vervolgens hebben mijn vrouw Tanja en ik een huis gekocht in de Vrijburglaan. Hier wonen wij met onze zoon Pim (9 jaar) en dochter Saar (5 jaar) op circa 50 meter afstand van het ouderlijk huis, waar mijn vader nog steeds woont.

2. Wat is voor jou geluk?
Samen met mijn gezin, familie en vrienden genieten van het leven. Als zij een gelukkig en gezond leven leiden, staat mij niets meer in de weg om gelukkig te zijn. Geluk ligt voor mij vooral in het samenzijn. Iets ondernemen en/of een hapje eten met vrienden, een wandeling door het bos met mijn gezin etc.

3. Wat wilde je worden als kind?
Zoals vele kinderen wilde ik profvoetballer worden. Dit is bij lange na niet gelukt, maar ik voel me happy in mijn laatste jaar als speler van FC Uitgeest 9. Daarnaast herinner ik me de wens om bakker te worden. Ik kom dolgraag bij een bakker, maar daar is het bij gebleven. Ik werk al geruime tijd als planner bij een farmaceutisch bedrijf.

4. Wat is jouw zwakte?
Als ik me ergens met een bepaalde energie voor inzet, verwacht ik nog weleens dat anderen dezelfde drive hebben. In eerste instantie stoort het me, maar vrij snel komt het besef dat het niet reëel is. Verder kan ik een beetje ongeduldig zijn. Gelukkig weet ik dit van mezelf, dus er is nog hoop.

5. Welk maatschappelijk probleem raakt je?
Het toenemende geweld en wapenbezit/wapengebruik onder jongeren. Een mes draag je hoogstens bij je onderweg naar de scouting. Verder heeft een mes niets te zoeken in je jaszak. Onlangs las ik een reactie van een scholier die het omschreef als zelfverdediging tegen anderen die met wapens lopen. Tja, zeer zorgelijk.

6. Vraag van Frans Jacobs
" Beste Jasper, jij en nog vele andere ouders zijn al enkele jaren bij FC Uitgeest actief als trainer en leider. Wat is nu jouw taak bij FC Uitgeest en wat geeft jou de inspiratie om dit allemaal te doen?"

Ik ben inmiddels 4 jaar met veel plezier actief als trainer en leider, momenteel bij JO10-3. Daarnaast heb ik sinds dit seizoen de rol van jaargangcoördinator JO10 op me genomen. Hierbij is het vooral mijn taak om diverse zaken binnen onze jaargang te coördineren, van nieuwe (proef)leden tot het zorgen voor voldoende jeugdleiders en van het voorzien van voldoende kleding en materialen tot het naleven van verenigingstaken. Dat laatste is nieuw binnen de vereniging, maar het is enorm belangrijk dat ouders hun steentje bijdragen met clubhuisdienst. Het wordt immers steeds lastiger om vaste vrijwilligers te vinden.

Verder probeer ik ouders zo goed mogelijk te informeren, ben ik een aanspreekpunt en mag ik binnen onze JO10 evenementen organiseren, zoals het boardingtoernooi. Gelukkig hebben we een mooie groep, waarmee we samen het een en ander regelen. Binnenkort gaan we ook een datum prikken voor het teamuitje met de trainers en leiders van JO10. Frans, ik reken erop dat jij de Tijgercup weer uitreikt!

Het samenwerken binnen onze JO10-groep plus het plannen en coördineren, geven mij de motivatie om deze rol binnen FC Uitgeest in te vullen. De blije gezichten van de voetballende jongens en meisjes maken het plaatje compleet.

Mijn persoonlijke vraag aan Marieke Heuker:
" Marieke, je bent 11 jaar geleden voor de liefde van Goeree-Overflakkee naar Uitgeest verhuisd. Een dappere keuze. Hoe heb je de overstap in het begin ervaren, kon je makkelijk aarden in een dorp waar veel mensen elkaar al lange tijd kennen?"

Meer berichten