Afbeelding

Politieweeknieuws: reanimatie, vernielig en een auto in de sloot bij de Communicatieweg

Algemeen

UITGEEST - Lees hier het politie weekoverzicht van donderdag 13 februari 2020 tot en met maandag 17 februari 2020.

Aantreffen hennep kwekerijtje Bonkenburg

Op donderdag 13 februari 2019, omstreeks 01.20 uur werd er gemeld dat er een verwarde man voor het gemeentehuis zou staan met een hamer en een ijzerzaag. Ter plaatse aangekomen troffen de politieagenten inderdaad een verwarde man aan. De man een 41 jarige Uitgeester bleek onder invloed van drugs te verkeren. De man gooide de hamer en de ijzerzaag weg. Uiteindelijk wist de politie hem te bewegen naar zijn woning te gaan om de rust weer te laten wederkeren. Een half uur daarna werd gemeld dat dezelfde man zijn woning aan de Bonkenburg aan het verbouwen zou zijn. Wederom is de politie ter plaatse gegaan. De man nodigde de politieagenten uit om de woning binnen te komen om zijn vriendjes te laten zien. Door de politie werd vervolgens een kleine in werking zijnde hennepkwekerij aan op de bovenverdieping. Door de politie zijn de planten in beslag genomen. De eigenaar krijgt hiervoor een proces-verbaal en zal later worden gehoord.

Auto in de sloot Communicatieweg  

Op de Communicatieweg geraakte donderdagochtend 13 februari een auto in de sloot. De 66 jarige bestuurder was dusdanig moe, dat hij achter het stuur in slaap was gevallen en met zijn auto in een naast de rijbaan gelegen sloot was gereden. Gelukkig mankeerde de bestuurder niets, doch de auto moest uit de sloot getakeld worden en bleek zwaar beschadigd.

Geslaagde reanimatie Middelweg 

Op donderdag 13 februari 2019 omstreeks 15.08 uur kreeg de politie de melding dat er een man onwel was geworden in het dorpshuis een dat er sprake was van een reanimatie. Ter plaatse bleek dat er een 75 jarige inwoner van Uitgeest tijdens het biljarten onwel was geworden en buiten bewustzijn was geraakt.  Er werd direct opgetreden door aanwezige mede biljarters en enkele andere burger hulpverleners uit Uitgeest die op de melding waren afgekomen nadat zij waren gealarmeerd. De reanimatie is direct gestart en de aanwezige AED (defibrillator) aangesloten. Een schoolvoorbeeld hoe het moet gaan. Door de politie, brandweer  en de ambulancedienst werd de reanimatie overgenomen.  De man kwam weer bij kennis en was zelfs aanspreekbaar. De man is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Een groot compliment voor de aanwezige burger  hulpverleners is op zijn plaats.

Vernieling ruiten van woningen aan De Terp en de Middelweg 

Op donderdag 13 februari 2019 omstreeks 21.25 uur en 21.30 uur werden er twee vernielingen gepleegd. Op de Middelweg t.h.v. het Wittebroodslaantje werd een ruit van een woning ingegooid met een baksteen. Het betrof de ruit van de woonkamer aan de voorzijde van de woning. Kort hierop werd er een ruit ingegooid van een hoekwoning aan de De Terp. Ook hier werd er een baksteen tegen een ruit gegooid. Hier betrof het een ruit aan de zijkant van de woning. Mogelijk heeft iemand wat gezien en is bereid om dit te melden bij de wijkagent Frans Pals of Dennie Bronneberg.(0900-8844).

Rijden onder invloed van alcohol De Meldijk.  

Door de politie werd een 22 jarige Amsterdammer op zaterdag 15 februari 2019 te 03.40 uur  betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man viel op door zijn eigen rijgedrag. Hij reed met een onverantwoorde snelheid over de Meldijk toen hij opgemerkt werd door de aanwezige politie. Bij een blaastest bleek dat hij gedronken had. Vervolgens werd de man onderworpen aan een ademanalyse apparaat en bleek dat hij te veel had gedronken. De man was beginnend bestuurder en kreeg een proces-verbaal.

Aanhouding bezit harddrugs Bonkenburg 

Op maandag 17 februari 2020 omstreeks 21.00 uur werd er gemeld dat er op de Bonkenburg vanuit een woning benodigdheden voor een hennepkwekerij  in een personenauto werden geladen. Toen de politie ter plaatse kwam bleek dat er in een geparkeerd staande personenauto inderdaad benodigdheden voor een hennepkwekerij lagen. Na een onderzoek bleek dat de bewoner van de Bonkenburg waar eerder een hennepkwekerijtje was aangetroffen de benodigdheden samen met vrienden in de auto had geladen, omdat hij de spullen kwijt wilde. Na onderzoek in de personenauto werden echter ook een ploertendoder en harddrugs aangetroffen. De aanwezige 20 jarige bestuurder van de personenauto uit Akersloot werd vervolgens aangehouden ter zake het bezit van de drugs en het voorhanden hebben van een verboden wapen. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Dylan Starreveld.
Oproep:Help Dylan zijn doelen te realiseren 12 uur geleden
Ook Nederlandse Kampioenschappen, internationale toernooien en wedstrijden kunnen in aanmerking komen voor sponsoring.
Meer sportsponsoring provincie: "Zorgen voor variatie in topsportevenementen" 16 uur geleden
http://www.bloemendagenlimmen.nl/home
Kleurrijk Lente Spektakel, 70e Bloemendagen Limmen 18 uur geleden
Glorious Plectrums.
Open Podium bij De Zwaan Cultureel 18 apr, 20:00
Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest 18 apr, 15:00
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed 18 apr, 12:00
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas 18 apr, 10:00
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Aardappel-chemie
TalentenLabs in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van de natuur 16 apr, 16:00
In Uitgeest liggen zonnepanelen op 52,3% van de woningen.
De gemeente Uitgeest heeft de meeste zonnepanelen van Noord-Holland! 16 apr, 12:00
Digitale krant